27 Şubat 2016 13:37

Tel Abyad merkezine yönelik IŞİD saldırısı püskürtüldü

Paylaş

IŞİD'in Tel Abyad'a yönelik 25 ayrı noktada başlattığı saldırılar büyük oranda püskürtüldü. Tel Abyad(Girê Spî) merkezindeki IŞİD'lilerin hepsi öldürülürken çatışmalar Hemam Türkmen köyü, Mebruka Şergirak, Suluk ve Ayn İsa arasındaki geniş arazide devam ediyor.

ANHA'nın haberine göre YPG komutanları IŞİD'lilerin bir kısmının Türkiye tarafından bir kısmının ise Rakka üzerinden geldiğini belirtti. IŞİD'liler gece saat 01.15'te  Tel Abyad merkezindeki İskan bölgesi, Ayn Arus ve Vatani hastanesine sızdı.

Yaklaşık 16 saat süren çatışmaların ardından kasaba merkezindeki IŞİD'liler öldürüldü. ANHA, 100'e yakın IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Basın Merkezi bu sabah saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada IŞİD'lilerin bir kısmının Türkiye’den gelerek saldırı düzenlediğini, Türkiye tarafından saldıran grupların sınıra sıfır noktada bulunan kent merkezi, Nestel, Xwêra ve Qenetra köylerini hedeflediklerini, Güneyden, Rakka tarafından saldıran grupların ise Ayn İsa kasabasının doğusu ve Suluk kasabasının güneyinde bulunan Genterî, Şergirat köyleri hattını hedeflediğini, toplam 15 ayrı noktada şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydederek detayların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını duyurmuştu.

IŞİD'in lojistik açıdan önemli bir merkez olarak kullandığı sınır hattındaki Tel Abyad, Haziran 2015 tarihinde IŞİD’in elinden alınmıştı.

Gün içerisinde YPG'nin yaptığı açıklama şu şekildeydi:

“Güçlerimizin aktif rol oynadığı ve çetelere büyük darbelerin vurulduğu başarılı Şedadê hamlesi ardından DAIŞ çeteleri dün gece kapsamlı bir saldırı düzenlemiştir. 26 Şubat akşamı saat 23.00 sularında başlayan çete saldırıları Türkiye ve Rakka’dan iki ayrı kol şeklinde Girê Spî güney ve doğusuna yönelik düzenlenmiştir.

Türkiye tarafından saldıran çete grupları sınıra sıfır noktada bulunan Girê Spî (Til Ebyad) kent merkezi, Nestel, Xwêra ve Qenetra köylerini hedeflemiştir. Güneyden, Rakka tarafından saldıran çete grupları ise Eyn Îsa kasabasının doğu ve Silûk kasabasının güneyinde bulunan Genterî, Şergirat köyleri hattını hedeflemiştir.

Saldırılara anında müdahale eden güçlerimizle çete grupları arasında 15’ten fazla noktada çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir. Çatışmaların ayrıntıları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak olsa da halkımız ve kamuoyuna belirtmek isteriz ki bu saldırılar da püskürtülecek ve çeteler hüsrana uğratılacaktır." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sur aralıksız bombalanıyor

SONRAKİ HABER

Can Dündar'ın ilk yazısı: Bir yandaş yazı denemesi Erdoğan’a açık teşekkür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa