26 Şubat 2016 17:32

Termikel'de maaşlarını alamayan işçiler iş durdurdu

Paylaş

Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Termikel Fabrikasında 2015 yılı ağustos ayından bu yana geç yatan maaşlar işçilerin tepkisine neden oluyor. Maaşlarını bir ay geriden yatırıldığı fabrikada pres bölümünde çalışan işçiler bir süre iş durduruken, işçilere maaşlarının yarısı bu gece kalan yarısının da çarşamba günü yatırılacağı söylendi. Verilen söze güven duymayan işçiler ise gece yarısına kadar bekleyişte.

Ankara’da Sincan OSB'de bulunan Termikel fırın, ocak ve davlumbaz fabrikasında aylardır verilmeyen ve eksik yatırılan ücret sorunu bitmiyor. 

İşçiler asgari ücretin 1300 TL'ye çıkmasına rağmen kendi ücretlerinde bir artırıma gidilmediğini söyledi. Kendilerine bununla ilgili bir bilgilendirme yapılıp yapılmadığını sorduğumuz işçiler ise “Yansıyacak inşallah, şu anda bir şey yok. Patron ne zaman isterse o zaman yansıyacak” dedi.

Bir işçi, Termikel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya'ya maaşlarının niye verilmediğini sorduklarında, 'İmkan yok, vereceğiz' cevabıyla karşılaştıklarını kaydederek, “Ahmet Bey bir türlü o fırsatı bulamıyor demek ki. Ondan bundan borç alıyoruz. Cebimizde ekmek parası yok. Ne yapacağız biz de bilmiyoruz. Kara kara düşünüyoruz. Millet ne yasın gariplerim” diye konuştu. 

Bir başka işçi ise şunları dile getirdi: “Fabrikada baya bir sorunlar yaşıyoruz. Karmakarışık bir şey. Pres bölümünde bugün iş bıraktılar, sonra geri başladılar. Fabrikanın durumu karışık. Fabrikalar karışıkmış, buralar da öyle. Her yerde işçi çıkarılıyor deniyor. Burada da çıkım olacak herhalde. Burada da olabilir diye tedirginiz.”  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atina’da kalan binlerce mülteciden eylem: Makedonya’ya gitmek istiyoruz

SONRAKİ HABER

EMEP Kayseri İl Örgütü: Ulaşım zammına karşı çıkmak yasak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa