26 Şubat 2016 16:36

Kadıköy’de 200. barış buluşması

Paylaş

Kadıköy Barış Bloku’nun düzenlediği oturma eyleminin 200. gecesinde barış severler bir araya geldi. Yüzlerce insanın Süreyya Operası önünde saat 19.00’da bir araya geldiği 200. buluşmada şarkılar ve şiirler eşliğinde barış talepleri dile getirildi.

Açılış konuşmasını yapan Bahadır Altan, halkaların kardeşliğinden yana olduklarını, dağlarla nehirlerin kardeşliğini savunduklarını dile getirerek, “Kızılırmak ile Dicle başka başka denizlere dökülüyor diye düşman olamazlar” dedi.

Bir katılımcının Bertolt Brecht’in “Tanrınız Ne Güçlü Genaralim” şiirini okuduğu 200. buluşmaya katılımcılar halay ve horonlarla eşlik etti.

Buluşmada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu “İstikrarlı bir biçimde sürdürülen barış buluşmalarını çok öenmsiyoruz, halklar adına bir köprü oluşturarak geleceğimiz için umutlu olmak olmak istiyoruz” dedi.

Kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından, herkesin kendi dilinden şarkılar söylediği buluşmada Şair Sezai Sarıoğlu da Mehmet Yaşın’dan okuduğu bir şiirle katkıda bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de metal işçileri geleceği için yürüdü

SONRAKİ HABER

'Fişekler Fidana Dönmali Artvin'da'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...