26 Şubat 2016 15:47

imc tv’den yayın kesilmesine dair açıklama

Paylaş

imc tv Yönetim Kurulu Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Dinç’in, isteği üzerine TÜRKSAT tarafından  yayınlarının kesilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı

imc tv Yönetim Kurulu’nun yazılı açıklaması: 

“Biz 5 yıldır 24 saat yayın yapan bir haber ve kültür kanalıyız. Türkiye’de, barışın tesisi ve demokrasinin inşası için objektif bir haberciliğin her şeyden daha önemli olduğuna inanıyoruz ve bu inançla yayın yapıyoruz. Tarafsız, yalın ve yalansız haberciliğiyle tüm dünyada saygınlık kazanmış olan BBC’nin yayın ilkeleri rehberimiz oldu.

Kanalımız imc tv bir süredir çeşitli basın yayın organları tarafından hedef gösteriliyordu. Bugün itibarıyla gazetelerden ve internetten haber aldığımız bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalmış durumdayız. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türksat Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği bir yazıyla kanalımızın Türksat uydusundan çıkarılmasını talep etti ve Türksat da hemen bu isteği yerine getirdi, yayınımız aceleyle kesildi.

Yazıdan öğrendiğimize göre kanalımız hakkında “Terör örgütü propagandası” yaptığımız gerekçesiyle bir soruşturma başlatılmış. Bu tümüyle asılsız suçlamaya karşı yasal savunma haklarımızı elbette kullanacağız. Ancak, tv yayınları Türkiye’deki yasalara göre RTÜK tarafından denetlenmektedir. Herhangi bir başka kurumun böyle bir yetkisi yoktur.

Savcılığa ulaşan suç duyurularına ilişkin bilirkişilik yapma yetkisi de RTÜK’tedir. Savcılık RTÜK’ü bypass ederek, ticari bir kuruluş olan, bizim sözleşmeyle bağlı olduğumuz, yayın yapabilmek için kendisine ücret ödediğimiz Türksat üzerinde bir basınç uygulamış ve bunda başarılı da olmuştur.

Türksat ticari bir kuruluştur ama Türkiye’de yayın yapabilmenin mümkün olduğu tek uydudur, dolayısıyla Türksat’tan çıkarılmak demek yasal olarak yayın lisansına sahip olduğumuz halde uyduya çıkamamak, yayın yapamamak anlamına gelmektedir. Bu, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın, asılsız iddialarla bir yayın kuruluşunu susturmak demektir. Yayınımızı keserek Türksat, ifade ve basın özgürlüğünün bu açık ihlaline ne yazık ki ortak olmuştur.

imc tv evrensel basın yayın ilkelerinden başka hiçbir kuruma, partiye, örgüte bağlı değildir. Son zamanlarda basına yönelik giderek artan baskılara rağmen sadece habercilik yapmaktadır ve bu görevini, ilkelerinden taviz vermeden sonuna kadar sürdürecektir. Şu anda yayınımız internet üzerinden, www.imctv.com.tr adresinden devam etmektedir. Haber alma özgürlüğünü temel bir insan hakkı olarak gören herkesin, kanalımıza yönelik bu hukuksuz girişime karşı yanımızda olacağını biliyor, kamuoyunu sesimizi kısma çabalarına karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis Başkanı Kahraman'dan Kılıçdaroğlu'na komisyona dönülmesi için mektup

SONRAKİ HABER

Gebze'de metal işçileri geleceği için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa