19 Nisan 2012 09:37

Limak şirketinin köylülere saldırısına kınama

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu (STHP) yaptığı açıklama ile Dersim Peri Vadisi’nde HES inşa etmeye çalışan Limak şirketinin özel korumaları tarafından köylülere yapılan saldırı ve Jandarmanın tavrını kınadı. Yapılan açıklamada ülkenin her karış toprağını sermayenin talanına açan AKP hükümetini

Limak şirketinin köylülere saldırısına kınama
Paylaş

Bölgede acele kamulaştırma yolu ile köylülerin rızası dahi alınmadan el konulan toprakların geri verilmesi için açılan dava sonucu Danıştayın yürütmeyi durdurduğu hatırlatılan açıklamada, “Köylülerin yürütmeyi durdurma kararına uyulup şirket faaliyetlerinin durdurulması için Karakoçan ilçesi savcılığına yapılan suç duyurusu ve Danıştay kararının uygulanmasını isteyen halka, Karakoçan/Koçyiğitler Karakolu ile Nazimiye/Dalıbahçe Karakollarından suç duyurusunda bulunan köylüler aranıp tehdit edilmişlerdir. Jandarmanın görev alanında ve kontrolünde LİMAK’ın özel Paramiliter güvenlikçileri tarafından Peri suyu köylülerine girişilen bu saldırıyı nefretle kınıyoruz” denildi.

Çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle sermayenin kendisi için özel silahlı güç kurmasına olanak tanıyan hükümet kararlarının sonuçlarının yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Ne mahkeme kararları umurlarında ne de işgal ettikleri toprakların sahibi olan köylüler umurlarında. Her şeyi sermayenin çıkarı için düzenleyen hükümet, kendi yasalarını bile uygulamaktan kaçınıp, doğayı mahvederken yoksul köylüleri topraksız ve işsiz bırakıp zorla göç ettirmeye çalışıyor. Dersim halkının bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğini biliyoruz” diye belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’da deprem sonrası doğa katliamı!

SONRAKİ HABER

Kaderlerine terk edilen köyler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...