26 Şubat 2016 13:44

Çamlıca Tepesi’ne ‘turistik tesis alanı’ iddiası

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çamlıca Camii inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiğini iddia etti.  Tekin, ayrıca Bakanlar Kurulu kararı ile alınan acele kamulaştırma kararı ile cami çevresindeki bazı evlerin yıkılarak vatandaşların mağdur edileceğini öne sürdü.

‘KİM BU ŞANSLI ŞAHIS?’

Üsküdar ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Tekin, bölgede cami ihtiyacı olduğu söylendiğinde itiraz etmediklerini söyleyerek, “Burası ne kardeşim? Bunu kime soracağız? Sorumlusu kim? Sayın Topbaş’a soracağım, haberi yok. Üsküdar Belediyesi’ne soracağım. O da haberdar değil. Hangi bakanlığa soracağız, onu da bilmiyoruz. Kim bu şanslı şahıs, kim? 56 dönüm rezidans, otel, eğlence merkezi... Caminin yanında hangi eğlence merkezi olur, onu da merak ediyorum. Turistik tesis dediğinizde onun yanına havuz yapacaksınız. Sosyal tesis yapacaksınız. Restoran yapacaksınız. Yani dinin de ticarileştiğini maalesef AKP iktidarı döneminde gördük” diye konuştu.

‘VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN’

Tekin, “Şimdi burada gariban vatandaşların gidip ibadetini yapması biraz zor, onu söyleyeyim. Kim gidecek? Zat-ı muhteremler gidecek. Yargının durumunu hepiniz biliyorsunuz. Daha önce alınmış yargı kararları var. Bu kararların hiçbir tanesi hayata  geçirilmiş değildir. Madem sizin burada bir yere ihtiyacınız varsa şurada var 56 dönüm. Buradaki vatandaşı mağdur etmeyin.” şeklinde konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

imc Tv yalnız değildir

SONRAKİ HABER

Bakırköy halkının satışına karşı çıktığı hastane arazinin davası sürerken ihalesi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...