26 Şubat 2016 11:56

Eğitim Sen'den ‘Siyaset konuştun’ sürgününe tepki

Paylaş

Eğitim Sen, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yapan 4 üyelerinin şehir merkezi dışındaki 4 farklı ilçeye sürgün edilmesini okul önünde protesto etti.

Ankara’da Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde okul müdürünün girişimleriyle 4 öğretmen “Siyasi düşüncelerini tutum ve davranışlarıyla yansıtma” suçlamasıyla sürgün edilmişlerdi. Soruşturma sırasında öğrencilere dağıtılan formda “Öğretmenlerin öğrencileri sol örgütlere yönlendirdikleri, teşvik ettikleri sınıflarda siyasal konuşmalar yaptıkları, öğrencilerin bundan rahatsız oldukları iddiası mevcuttur” denilmişti.

Eğitim Sen üyeleri, arkadaşlarının sürgün edilmesiyle ilgili bugün okul önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Tanrıverdi de destek verdi.  Burada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Bu sürgünü, sendikamız üyesi öğretmenlerin okul müdürünün partizanca ve eğitim etiğine yakışmayan tutumlarına karşı gösterdikleri direnç nedeniyle yaşadıklarını biliyoruz. Kendisi AKP militanı gibi yazılar yazan ve öyle davranan okul müdürü, arkadaşlarımızın haklı direnciyle karşılaşınca böyle bir yöntemle arkadaşlarımızı sürgün ettirmiş, kendi politik dayatma ve uygulamaları için dikensiz gül bahçesi yaratmak istemiştir” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Emin Ergun’un sosyal medya hesabından adeta bir AKP yöneticisi gibi paylaşımlar yaptığını ileri süren  Karaca, asıl okul müdürünün görevden alınması gerektiğini ifade etti. Üyelerinin sürgün edilmesinin sendikal haklara yönelik bütünsel saldırının bir parçası olduğunu vurgulayan Karaca, “Sendikal faaliyetler, yapılan basın açıklamaları ve son olarak 29 Aralık grevine katılanlar hakkında çok sayıda soruşturmanın açılması, son Başbakanlık genelgesinin tüm kurumlarda imzaya açılarak baskı ve tehdide dönüştürülmesi bu yönelimin göstergesidir. Bundan önceki süreçlerde olduğu gibi tüm baskı ve tehditlere rağmen sendikal hak arama mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kere daha paylaşıyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK’li kadınlar 8 Mart eylem takvimini açıkladı

SONRAKİ HABER

DİSK: İşçilere kölelik dayatan kaybedecek, biz kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...