26 Şubat 2016 11:53

KESK’li kadınlar 8 Mart eylem takvimini açıkladı

Paylaş

KESK ve KESK’e bağlı sendikaların kadın yöneticileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin konfederasyonun eylem takvimini açıkladı.  KESK’li kadınlar, şiddete, tacize, tecavüze, hükümetin savaş politikasına, kadınlara ucuz ve güvencesiz çalışmanın dayatılmasına karşı tüm kadınları mücadeleye çağırdı.

Konfederasyon Genel Merkezinde bugün  yapılan basın toplantısında konuşan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy,  savaş politikalarında ısrar eden anlayışın ülkeyi geri dönülmez bir noktaya doğru sürüklediğini ifade etti.  Egemen anlayışın “Önce kadınları vurun” savaş stratejisiyle hareket ettiğini dile getiren Atasoy, kadın emeğini, kimliğini ve bedenini hedef alan saldırıların erkek-devlet-sermaye ortaklığında devam ettirildiğine vurgu yaptı.  Atasoy, kadınların işyerlerinde yaşadığı sorunlara da değinerek şöyle devam etti: “Yarı zamanlı ve esnek çalışma biçimleri kadınların doğum ve annelik izinleri gerekçe gösterilerek temel istihdam biçimine dönüştürülmek isteniyor. Kiralık işçi dönemini başlatan yeni torba yasalarla kadınlar başta olmak üzere tüm emekçiler düşük ücretli, güvencesiz ve sendikasız çalışmaya mecbur kılınmaya çalışılıyor.”

EYLEM TAKVİMİ

KESK’in 8 Mart eylem programı şu başlıklar altında açıklandı:
* Tehdit amaçlı genelgelere ve bizi güvencesizleştirmeye çalıştıkları yasal düzenlemelere karşı, iş yerlerimizde ‘‘İş güvencemizden ve barıştan vazgeçmiyoruz!’’ diyerek kadın emekçilerle dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz.
* 3 Mart’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve eş zamanlı olarak tüm illerde ASPB il müdürlükleri önünde ‘‘Savaşı, güvencesizliği ve kadın düşmanı politikaları reddediyoruz’’ diyerek açıklamalar yapacağız.
*‘‘8 Mart resmi tatil olsun’’ talebimizi bu yıl da güçlü bir şekilde sahipleneceğiz. Yaşam ve iş güvencemize sahip çıkmak için üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve 8 Mart’ta hizmet üretmeyeceğiz.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyıldız, Avrupa’da Cizre'de yaşananları anlatıyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'den ‘Siyaset konuştun’ sürgününe tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...