26 Şubat 2016 10:16

Star, yalanlanan 'suikast' haberleri sebebiyle Oran’a 10 bin lira ödeyecek!

Paylaş

Star gazetesi, eski CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’a ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast’ başlıklı yalan haberiyle ilgili 10 bin TL tazminat ödeyecek.

Star gazetesi, Oran’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planlamak üzere gazeteci Emre Uslu ile Twitter’dan DM (direkt mesajla) görüşme yaptığı ve para aktardığı iddialarını haberleştirmişti. Twitter ise Oran ve Uslu arasında bir yazışma olmadığını açıklamıştı.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Star gazetesinde yer alan ‘Umut Oran ile Emre Uslu arasında Sümeyye Erdoğan’a suikast planı olan yazışmalar yapıldığı, CHP’nin ‘paralel yapı’ya para aktardığı’ gibi iddiaların doğru olmadığına karar verdi. Star’ın, Oran’a 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiaları, 7 Haziran seçim sürecinde hükümete yakın gazetelerde Şubat 2015’te yayımlandı. Akşam, Star ve Güneş’in manşetten verdiği haberlerde, "Umut Oran ve Fuat Avni/Emre Uslu tarafından Twitter’da özel yazışmalar yapılıp, bu mesajlaşmalarda Sümeyye Erdoğan’a suikast planı yapıldığı iddia edilmişti. Mesajlara göre, paralel yapı 7 Haziran seçimleri öncesinde Erdoğan’ı meydanlardan uzak tutmak için Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast hazırlığı yaptı” denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suikast iddiasını ciddi bularak soruşturma başlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suudi destekli muhaliflerden ateşkese 2 hafta süreyle onay

SONRAKİ HABER

Urfa'da iş bırakan taşeron işçiler kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...