26 Şubat 2016 08:21

Suriye ordusu, İdlip'e girdi

Paylaş

Suriye ordusu ve müttefiki güçler, Lazkiye vilayetinin kuzeydoğusunda İdlip'le sınır oluşturan stratejik Ayn el Bayda köyünde kontrolü sağladı.

Lazkiye'nin kuzey ve kuzeydoğusundaki cihatçı gruplara yönelik 6 aya yakın süredir devam eden operasyon sonucu İdlip sınırına ulaşan ordu güçlerinin bu sabah itibariyle Ayn el Bayda'daki Nusra, Ahrar'uş Şam ve ÖSO'nun 1. Sahil Tugayını yenilgiye uğratarak İdlip sınırlarına resmen girdiği açıklandı.

Mart ayında Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın koordinasyonuyla el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi ve Ahrar'uş Şam gibi örgütler 'Fetih Ordusu' adı altında bir araya getirilmiş ve İdlip vilayeti cihatçıların kontrolüne geçmişti.

Al Masdar News'ün haberine göre ordu güçlerinin Türkiye sınırını da tamamen kontrol altına almak için ilerleyişi sürüyor.  Lazkiye'nin kuzeydoğusunda yalnızca 2.5 km'lik bir alanın cihatçıların kontrolünde olduğu belirtildi. Ancak Kabani ve Sirmaniye gibi stratejik köylerin bulunduğu bu alanda ilerlemenin, arazinin dağlık yapısı sebebiyle kolay olmadığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de parçalanan cenazenin yarısı Mardin'e yarısı Antep'e gönderilmiş

SONRAKİ HABER

TGC: AYM'nin kararı tutuklu gazeteciler için umuttur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...