26 Şubat 2016 02:49

Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuştu

Paylaş

AYM'nin 'hak ihlali' kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletilmesinin ardından 92 gündür tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuştu.

ERDOĞAN'A DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Cezaevi çıkışında konuşan Can Dündar ,"Geç vakit oldu, çok bekletik sizi. Bugün Cumhurbaşkanının doğum gününü kutluyoruz. Evlilik gününde içeri attırmıştı, biz de Erdoğan'a doğum günü hediyesi vermek istedik. Umut Nöbetçilerine teşekkür ediyoruz. Küçücük bir çadırın Saray'ı dize getirebileceğini  gördük. Ailelerimize teşekkür ediyoruz. Ankara'da yargıçlar varmış.
 
Diliyorum ki bu karar diğer gazeteciler içinde gösterilmeli. Umut Nöbetleri devam etmeli. Bunun bir başlangıç olmasını diliyorum."dedi.

GÜL, AHMET KAYA'YLA YANIT VERDİ
 

Erdem Gül ise "Bizim acımizdan Ahmet Kaya'nın keske olmasaydi hikayesini hatırlıyorsunuz. Buda bir keşke olmasaydi hikayesi. Keşke olmasaydı diyeceğim. AYM'nin attığı hukuki adım için teşekkür etmeliyiz. Keşke olmasaydı keşke mahkeme AYM'ye işi bırakmasıydı. Biz çıkıyoruz ama bu tutuklu gazetecilerle ilgili sorunun bittiği anlamına gelmez içeride arkadaşlarımız var. Bunu çok büyük bir olay olarak görmüyoruz aslolan bütün bir basının barışı isteyen insanların birlikteliği gerekir. Ve bizi ayakta tutan sizsiniz. Biz 92 gün boyunca bizim işlerimizi gören infaz koruma memurlarının özlük haklarını da hatırlatmayı buradan bir borç biliyorum" ifadelerini kullandı.

DÜNDAR EVİNDE

Silivri Cezaevi'nden Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte tahliye olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar saat 05.00 sıralarında eşi Dilek Dündar ile birlikte Çengelköy'deki evine geldi. Dündar çiftini, evinin önünde Kayınpederi karşıladı. Kayınpederine sarılarak hasret gideren Can Dündar kapının önündeki "Tarçın" isimli köpeğiyle ilgilendi. Gazeteci Can Dündar evinin önünde bekleyen gazetecilere tahliye kararına çok sevindiğini ifade etti. Dündar, "Çok mutluyum gerçekten. 3 aylık ayrılıktan sonra eve kavuştuk. Aileme kavuşacam. Benim ilk tutukluluğumdu, onun için siftahı yaptık. Şimdi ailemize kavuşacağız" dedi. Dündar ardından evine girdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maden, Cerattepe’yi terk edene kadar mücadele

SONRAKİ HABER

Yine kadın cinayeti: 47 yaşındaki Hülya Aydın bıçaklanarak yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...