26 Şubat 2016 00:51

Gökkuşağının altında hepimize yer var!

Paylaş

 !F İstanbul Film Festivali'nin bugün "Gökkuşağı" bölümünde yer alan önemli filmler ve etkinlikler var. Bu bölümün en merak edilen filmi olan "Desire Will Set You Free/Arzu Seni Özgür Bırakacak" bugün gösterimde. !f takipçileri geceyi de Gökkuşağı Partisi'yle kapatacak. 

Dünyanın underground kültür başkenti Berlin’deyiz. Filistin-İsrail asıllı Amerikalı Yazar Ezra, sabahın ilk ışıklarında eve biriyle dönmek için son şans girdiği barda, Rus mülteci Sasha ile tanışır. Berlin’in gerçek mekanlarını gezip, Berlin’in gerçek karakterleriyle tanıştıkları bir yolculuğa çıkarlar. Peaches, Nina Hagen, Malaria!, Blood Orange gibi müzisyenlerin performanslarıyla bezeli Arzu Seni Özgür Bırakacak, günümüzün cazibe merkezi Berlin’in 2014-2015 yıllarındaki kimliği için mimari, duygusal ve müzikal bir zaman kapsülü niteliği taşıyor. 

SİNEMANIN RENGARENK HİKAYELERİ

“Gökkuşağı” bölümünde izleyeceğimiz filmler ise şöyle: Bombay’lı müzisyen Sahil ve New York’ta hayatına devam eden işkolik Jai’in birlikte çıktıkları kısa tatilde iki erkeğin arasındaki ilişkiyi konu alan Hindistan yapımı “Loev/Akş”; Karolina Bielawska’nın kendisi olmayı hayatındaki herkesten çok isteyen bir kadının hikayesini konu alan belgeseli “Call Me Marianna/Bana Marianna De”; “La Nana/Hizmetçi”, “Old Cats/Yaşlı Kediler” gibi filmlerinde yarattığı özgün kara mizahıyla eleştirmenleri ve seyirciyi büyüleyen Şilili Yönetmen Sebastián Silva’nın, bir gey çiftin en yakın arkadaşlarından taşıyıcı anne olmasını istemeleri sonrası gelişen olayları anlattığı, 2015 Berlin’den Teddy Ödülü’nü almış “Nasty Baby/Yaramaz Bebek”; “American Pie/Amerikan Pastası”nın Yaratıcısı ve fenomen televizyon dizisi “Mozart in the Jungle”ın Senaristi Paul Weitz’ın yönettiği, Lily Tomlin’in yılın en çok övülen performanslarından birini verdiği komedi “Grandma/Anneanne”; Havana’nın kendine has havasında geçen, içten hikayesini klişelere düşmeden anlatmayı başaran, İrlanda’nın 2016 Oscar adayı “Viva” ve Rüzgâr Buşki’nin yönettiği, 2013 haziranında İstanbul’da geçen, direnişin rengarenk filmi “#direnayol”.

GÖKKUŞAĞI PARTİSİ 15 YAŞINDA

!f İstanbul’un ilk yılından beri şehrin tüm renklerinin birlikte kutlandığı !f Gökkuşağı Partisi 15 yaşında. 2002’deki ilk partiye 20 kişi gelmişti, yıllar geçtikçe gökkuşağının renkleri çoğaldı. 
Parti, bu yıl !f Gökkuşağı seçkisinin en kıvrak filmi, Berlin’in artık dünyaca ünlü underground müzikleri ile bezeli Arzu Seni Özgür Bırakacak’tan esinleniyor. Parti, filmin müzik süpervizörü Joey Hansom’ın geceye özel setiyle başlayacak.

Ardından gecenin ev sahibesi, filmde de izleyeceğimiz Venezuelalı Aérea Negrot sahne alacak. Aérea, çocukluğundan beri dans ve operadan ilham aldı. Deneysel yolculuğu onu 2004’te Berlin’e götürdü ve orada New York’lu ünlü grup Hercules and Love Affair tarafından keşfedildi. Aérea Negrot’un ilk single’ı ‘All I Wanna Do’ eylül 2010’da, merakla beklenen ilk albümü ‘Arabxilla’ ise ekim 2011’de yayımlandı. Aérea’nın canlı performansı, klasik müziğin elektronik ritimlerle buluşmasından doğan özgün bir kolaj niteliğinde; bir çeşit teknoopera. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme Dündar ve Gül’ün tahliyesine karar verdi

SONRAKİ HABER

‘Ölümümden devlet sorumlu’ dedi intihar etti: ‘Haydar Duymaz’ı ihmal öldürdü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...