25 Şubat 2016 15:52

Haribo patronu direnişe karşı TOMA çağırdı

Paylaş

İstanbul Hadımköy’de bulunan Pamir Gıda’ya ait Haribo’da işçilerin ek zam ve atılan işçilerin geri alınması talebiyle başlattığı direniş 4. gününde devam ediyor. İşçilerin birliğini kıramayan patron işçileri fabrikaya çağırdığı TOMA’larla tehdit etti. Baskılara boyun eğmeyen işçiler, dayanışma çağrısında bulundu. 

Haribo’da çalışan yaklaşık 300 işçi yüzde 30 zam talebiyle direnişlerini sürdürürken, diğer yandan Tek Gıda-İş Sendikasına da üyeliklere devam ediyor. İşçilerin yüzde 80’inin sendikaya üye olduğunu belirtiliyor. 

TOMA’larla işçileri tehdit eden patron ise diğer yandan direnişe katılmayan 20 kadar işçinin de arkadaşlarına katılmasını engellemeye çalışıyor. Direnişin ilk faturası ise İnsan Kaynakları Müdürüne kesildi ve patron tarafından işten atıldı. 

Tek-Gıda-İş Sendikası temsilcileri ve avukatları da fabrika önünde işçilerle birlikte bekleyişlerini sürdürüyor. 

Fabrikaya polis ve TOMA çağrılmasının hukuki bir zemini olmadığını belirtirken, işçiler “Hakkımız için buradayız ve hakkımızı alıncaya kadar da burada olmaya devam edeceğiz” dedi. Basının direnişlerine daha çok yer vermesini isteyen işçiler. herkesi direnişlerine destek olmaya ve kendileriyle dayanışmaya çağırdı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da metal işçileri kıdem tazminatı ve kiralık işçi uygulaması için yürüdü

SONRAKİ HABER

DİSK: Köleliğe karşı direneceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa