25 Şubat 2016 14:36

Diyanet, KYK yurtlarına din görevlisi gönderecek

Paylaş

Gençlik ve Spor Daire Bakanlığı’nın internet sitesi basın odası kısmında bugün yer alan habere göre Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, kurum yurtlarında barınan  öğrencilere “manevi rehberlik hizmeti” kapsamında diyanetin görevlenedirdiği din görevlileri haftanın 4 günü yurtlarda eğitim verecek.  

Yurtlara yollanacak dini görevlilerin eğitimi için Ankara’da, Diyanet İşleri Başkanlığı Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Konferans Salonunda başlayan seminer 2 gün sürecek. Seminerde  pilot proje için 50’si kadın 50’si erkek 100 din görevlisine eğitim verilerek bir hafta içinde yurtlara yollanacak. Bu projeyle KYK yurtlarında gençlere “manevi rehberlik hizmeti vermek ve doğru dini bilgiyi sunmayı” amaçlandığı açıklandı. Seminerde konuşan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu KYK yurtlarında kalan gençlere her alanda destek olmak ve önlerini açmak istediklerini ve gençlerin manevi olarak desteklenmesinin önemsediklerini söyleyerek “bu konuda en büyük destekçimiz de Diyanet İşleri Başkanlığı” dedi. Aksu, KYK’nin Diyanetle olan işbirliğini daha da güçlendirecekleri vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 26 Şubat 2015 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde Camiler Haftası etkinlikleri, Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersleri, Din ve Değerler eğitimi, Farkındalık eğitimleri, İlahiyat atölyeleri ve Kutlu Doğum haftası etkinlikleri gibi projelere de imza atılmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

!f² Film Festivali'nde bilet yerine mültecilere hediye

SONRAKİ HABER

Bursalı kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...