25 Şubat 2016 12:31

İTÜ’de ağaç nöbetindeki öğrenciler rektörlüğe taleplerini sundu

Paylaş

İTÜ'nün Maçka'da bulunan hazırlık binası önündeki yeşil alanda bulunan ağaçların kesilerek, park yerine kafe yapılmasını protesto etmek amacıyla başlattıkları nöbet eylemin sürdüren İTÜ öğrencileri, üniversite rektörlüğüne taleplerini sundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, Maçka hazırlık binası önünde bulunan yeşil alandaki ağaçların kesilerek, park yerine kafe yapılmasını protesto etmek amacıyla başlattıkları nöbet eylemini sürdürüyor. İTÜ Maçka Yerleşkesi'nde bulunan park alanının bir kafetaryaya kiralanması ile başlayan inşaat çalışması öğrencilerin ve mahallelinin direnişi sonucu durdurulmuştu. Bunun üzerine, İTÜ'lü öğrenciler, bugün yaptıkları yazılı açıklamayla üniversite rektörlüğüne taleplerini sıraladı.

Öğrenciler yaptıkları yazılı açıklamada taleplerini şu şekilde sıraladı:

* İTÜ Rektörlüğü şimdiye kadar yaşanan sürece dair bir açıklama yapmalı; hukuksuz bir şekilde girdiği parkı savunan öğrencilerin üstüne güvenlik birimlerini saldırttığı için özür dilemeli, emri veren ve saldıran güvenlikler hakkında işlem başlatmalıdır.

*İTÜ Rektörlüğü bundan sonra 'yaptım, oldu' anlayışından vazgeçmeli; İTÜ öğrencisinin, akademisyeninin, çalışanının katılımıyla mevcut park alanının nasıl düzenleneceğine dair açık çağrılı bir forum/toplantı yapmalıdır.

*Acil olarak ise iş makineleri tarafından alanda bırakılan moloz yığınları bu pisliği yaratan İTÜ Rektörlüğü tarafından temizlenmelidir. 29 Şubat Pazartesi gününe kadar sağlığımızı tehdit eden bu molozların kalkmasını istiyoruz. Aksi halde kendi çabalarımızla park alanını temizleyeceğimizi belirtiriz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İskoç parlamenter Sur'da gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Sedat Baran davası avukatı: Savcı ‘yapay suçlu’ arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa