25 Şubat 2016 11:59

Seray Şahiner’e Bilal Erdoğan cezası

BirGün yazarı Seray Şahiner 7 Ağustos tarihinde yayınlanan “Buraları eskiden hep düz liseydi” başlıklı yazısında Bilal Erdoğan’a ‘üstün zekalı’ dediği için 2 bin 610 Türk Lirası tazminat cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine açılan ve bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada Şahiner’in “Üstün zekasına daha önceki tapelerden şahit olduğumuz Bilal Erdoğan” ifadesinin hakaret içerdiği, “üstün zekalı” ifadesinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, Erdoğan’ın zekasını alaya alan, aşağılayıcı, küçültücü ve eleştiri sınırlarını aşan bir ifade olduğu, Şahiner’in Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edildi. Seray Şahiner 2 bin 610 Türk Lirası tazminat cezasına çarptırıldı. 

Şahiner yazısında şöyle demişti: “Nicedir tape çıkmıyordu. Son tapede, üstün zekasına daha önceki tapelerden şahit olduğumuz Bilal Erdoğan, eğitim sistemini kendi kafasına göre planlıyor, sanıyorum ki bu ailede fikirler de kalıtsal… Babasının bu yıl sıkça gündeme gelen ‘kızlı erkekli’ beyanlarından da inciler var konuşmalarda. Bu kez babasıyla konuşurken olduğu gibi teklemiyor da, Sümeyye’nin gelmesine ihtiyaç yok yani. Gayet seri şekilde imam hatiplerin doluluk oranı ve mezun sayıları üzerinden hesaplamalar yapıyor, bu kez maksat sıfırlamak değil artırmak. Bilal Erdoğan, imam hatip bağlılığıyla, aldığı Harvard eğitimini birleştirip bir İmam Harvard füzyonu oluşturuyor adeta” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Al sana kiralık işçilik: Arçelik 500 sözleşmeli işçiyi kapı önüne koydu

SONRAKİ HABER

Halka ‘Teslim ol’ demek yerine ablukayı kaldırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...