19 Nisan 2012 08:35

‘Bölge komutanı bizi yem yaptı’

Silvan’da 13 askerin yaşamını yitirdiği çatışmanın ardından ‘görevi ihmal’ iddiasıyla haklarında dava açılan 1 albay, 1 binbaşı ve 1 üsteğmenin yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan muvazzaf askerler ile mağdur sıfatıyla bazı askerler kat

‘Bölge komutanı bizi yem yaptı’
Paylaş

Silvan’da 13 askerin yaşamını yitirdiği çatışmanın ardından ‘görevi ihmal’ iddiasıyla haklarında dava açılan 1 albay, 1 binbaşı ve 1 üsteğmenin yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan muvazzaf askerler ile mağdur sıfatıyla bazı askerler katıldı.

Mahkeme heyeti, olaydan sonra Silvan 4. Taktik Jandarma Tabur Komutanlığı görevinden alınan Binbaşı Milbay Şahin’i dinledi. Şahin, deşifre olmalarına rağmen saldırıya uğradıkları arazide tutulduklarını söyledi. Alay Komutanı Albay Murat Toprak ise dönemin Jandarma Bölge Komutanına bölgenin arazi yapısının çok kötü olduğunu, oraya 2 bölük değil, 2 timin gönderilmesini teklif ettiğini, ancak bunun kabul edilmediğini belirtti. Duruşmada savunma yapan 1. Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz de iddianamede yer alan suçlamayla ilgili olarak, zaafın kendisinden değil bölge komutanlarından kaynaklandığını söyledi. Karagöz, askerlerin çok yorgun olduğu halde çatışmanın yaşandığı bölgeye gönderildiğini belirtti. Duruşmaya ‘mağdur’ sıfatıyla katılan Astsubay Koray Demiroğulları da, çatışma esnasında kimsenin yardıma gelmediğini söyledi. ‘Mağdur’ sıfatıyla ifade veren diğer askerler de, çatışma bölgesindeki komutanlarının bir zaafının bulunmadığını, yorgun oldukları ve destek gelmediği için bu kadar zayiat verdiklerini anlattılar. Mahkeme heyeti, 3 müşteki, 8 tanık ve 13 mağdurun ifade işlemlerinin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011’de yaşanan çatışmada 13 asker ve 7 HPG gerillası yaşamını yitirmişti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kürt’üz, Arap’ız, Süryani’yiz, Êzîdi’yiz

SONRAKİ HABER

Devlet AYÖP’e tazminat ödeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...