25 Şubat 2016 09:29

Savaş, zırhlı araç üreticisi AKP'li Katmerci'ye yaradı

Paylaş

Bölge illerinde devam eden ve yüzlerce sivil vatandaşın yaşamın yitirdiği savaştan en çok savaş malzemesi üreten şirketler kârlı çıkacak. Emniyet Genel Müdürlüğü için ürettiği TOMA’lar ile gündeme gelen AKP'li İsmail Katmerci'nin,  Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret, İzmir’de zırhlı araç üretecek.  

Gezi direnişi sırasında gündeme gelen ve ürettiği TOMA araçları ile adı sıkça duyulan Çiğli İlçesi'ndeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren AKP'li eski vekil İsmail Katmerci'nin yönetim kurulu başkanı olduğu Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret firması üretim kapasitesini artırıyor.

Geçtiğimiz günlerde 10,5 milyon TL tutarında yeni zırhlı araç siparişi aldığını duyuran şirket, geçmişte İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan araç ihalelerini alan şirket, Çiğli’deki tesislerinde zırhlı araç üretmeye başlayacak. Devletten üst üste aldığı siparişler sonrasında üretimi giderek artan ve borsadaki hisseleri de tavan yapan Katmerciler, yılda 250 adet kapasite ile paletli ve zırhlı savaş aracı daha imal edecek. TOMA üreticisi şirket kapasite artışı için gerekli ÇED başvurusunu yaparken, Çiğli’deki fabrikasında ayrıca yılda bin 500 adet zırhlı personel taşıyıcı ve 500 adet de zırhlı silah taşıyıcı daha üretecek

BÖLGE İLLERİNDEKİ SAVAŞTA KULLANILACAK

Katmerciler tarafından üretilen zırhlı araçların bölge illerinde devam eden savaşta kullanılması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda hükümet tarafından yapılan resmi açıklamalarda, TSK ve emniyet birimlerinin envanterinde yeni düzenlemeye gidileceği ve son teknolojiye sahip, yeni, modern zırhlı araçlar ile operasyonlarda kullanılmak üzere çeşitli yeni silahlar ve savunma ekipmanları alınacağı duyurulmuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul'da bugün -25 Şubat

SONRAKİ HABER

Adana 8 Mart eylemleri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...