25 Şubat 2016 09:13

Soma katliamı sonrası Evrensel dağıtıcılarına saldıranlara 11 ay 20 gün hapis cezası

Paylaş

İzmit Halk Eğitim Merkezi mevkiinde 16 Mayıs 2014 tarihinde Evrensel Gazetesi dağıtıcılarına saldıran şahıslar 11 ay 20 gün hapis cezası aldı.

Soma katliamının hemen ardından vatandaşlara Evrensel Gazetesi’ni ulaştırmak için Kocaeli’de Halk Eğitim mevkiinde bulunan gazete dağıtıcıları saldırıya uğramış, bir dağıtıcı yaralanmıştı. Dün Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5. celsesinde karar çıktı. Karara göre sanık Muharrem Bozkurt 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı, sonrasında 16.770 lira para cezasına çevrildi. Çağıl Çağan Adıgüzel ve Emre Kocaman’ı yaralayan sanık toplamda 16.770 lira para cezasına çarptırılırken dava ve avukat masrafları da sanık tarafından ödenecek. Dava sonrası açıklama yapan davacı avukatı Mehmet Akgül, kararı olumlu bulduklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Soma’da yaşanan maden katliamına ilişkin gelişmeleri Kocaelili işçi ve emekçilere ulaştırmak için işçi duraklarında dağıtım yapan aralarında Muhabir Hasret Gültekin Kozan’ın da bulunduğu dağıtıcılara 16 Mayıs 2014 sabahında Halk Eğitim mevkiinde bir grup tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, yaşanan saldırıda Çağıl Çağan Adıgüzel’in burnu kırılmış, Emre Kocaman ise hafif yaralanmıştı. Evrensel dağıtıcılarına “Yeter artık günlerdir Soma, Soma diye bağıra çağıra gazete satıyorsunuz. Sizi burada barındırmayacağız” diyerek saldırıda bulunulmuştu. Olay, saldırının yaşandığı yerde sendikacılar ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla “Soma Madencisinin Sesi Evrensel Susturulamaz” pankartı açılarak protesto edilmişti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ'de yüzde 114'e varan yemek zammına karşı boykot çağrısı

SONRAKİ HABER

!f İstanbul'da bugün -25 Şubat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...