25 Şubat 2016 00:54

Barış paneline makul şüphe kaydı

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

İzmir’in Konak ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi’nin organize ettiği ve Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ‘Savaşta Çocuk Olmak’ paneli, Valiliğin kararı ile baştan sona polis kaydına alındı. CHP Milletvekili İzmir Milletvekili Murat Bakan, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve gazetecilerin katıldığı panelde yaşanılan durumu gazetemize anlatan Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi üyesi, Hacettepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sedat Yağcıoğlu, kapalı salon etkinliklerinde İzmir Valiliği tarafından her etkinliğe özel hazırlanan izinle polise etkinliği baştan sona kameraya alma yetkisi verildiğini öğrendiklerini kaydetti. Uygulamayı İzmir’e gittiklerinde öğrendiklerini belirten Yağcıoğlu, salondaki herkesin makul şüpheli yapıldığını belirterek söz konusu uygulamanın İzmir’le sınırlı kalmayacağını düşündüklerini ifade etti.

‘BARIŞI DİNLİYORUM DÖVİZİYLE PROTESTO ETTİK’

Yağcıoğlu, girişte polis barikatları eşliğinde bir arama yapıldığını belirterek şu şekilde devam etti: “İzmir Valiliğinin gerekçeli kararı salondaki herkesin potansiyel suçlu olduğu anlamı taşıyor. Bununla ilgili temel izlenimim şu oldu. Verilen izinde ‘Kamu düzenini bozacak emareler söz konusu olduğundan’ ibaresi bize İç Güvenlik Yasası’ndan makul şüpheyi hatırlatıyor. Neye göre, nasıl tespit edildiğini bilmiyoruz. Savaşta Çocuk Olmak panelin adı ve konuşmacılar milletvekilleri, gazeteciler. İllegal kimse yok. Bu 90’lı yılları hatırlatıyor bize. Bu durum konuşmacılara, etkinliği düzenleyenlere  ve dinleyici katılımcılara bir nevi sansür baskısı. Antidemokratik bir durum.”

Üzerilerinde ‘Barış İzleniyor’ yazan dövizleri kaldırarak bir süre sessiz bir şekilde durduklarını ve uygulamayı protesto ettiklerini dile getiren Yağcıoğlu, “Burada dert barışı konuşturtmamak, herhangi bir toplumsal mühalefeti kurdurmamak amaçlanıyor. Bir baskı yöntemi olarak kullanılıyor. Bunun hukuksuzluğunu ve antidemokratikliğini vurgulamalıyım.
İzmir’de de diğer illerde de bir araya gelerek bu uygulamala karşı durmamız gerektiğini ifade etmeliyim” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kiralık işçilik tasarısı komisyondan geçti

SONRAKİ HABER

Madene direnen Artvinliler: Kurmazlar sandığı, biliyorlar çünkü hayır diyeceğimizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...