24 Şubat 2016 16:18

Antep'te Güler Çuval işçileri de iş bırakarak 'ek zam' istedi

Paylaş

Antep Başpınar OSB’de işçilerin zam isyanları yayılıyor. Has Çuval, Nakpilsa ve Naksan işçilerinin kazanımla biten iş bırakma eylemlerinin ardından, Güler Sentetik Çuval işçileri de bugün ek zam talebiyle iş bıraktı.

Güler Çuval’da patronun verdiği zam oranını kabul etmeyen 16-24 vardiyasına gelen işçiler içeri girmeyince, 8-16 vardiyasındaki işçiler de makineleri kapatıp dışarı çıktı.

İki vardiyadan işçiler de taleplerini “Diğer çuval fabrikalarında verilen ücreti istiyoruz” sözleriyle ifade etti. Geçtiğimiz hafta iş bırakıp direnerek 1630 lirayı kabul ettiren Has Çuval işçilerini hatırlatan Güler Çuval işçileri, “AGİ(Aile Geçim İndirimi) hariç en az 1600 istiyoruz” diyor.

BU DAHA BAŞLANGIÇ!

Güler Çuval’da iki vardiyanın birleşerek yaptığı zam eylemi birkaç saat içinde, patronu ücret konuşmaya ikna etti. İşletme müdürü aracılığıyla içeri çağrılan işçiler, “Mart ayında yatacak maaşlarının, kendi örnek verdikleri başka bir çuval fabrikasındaki maaşlarla aynı olacağı” sözünü alarak eylemi sonlandırdı. Anlaşma sonrası, 16-24 vardiyası işbaşı yaparken, gündüz vardiyası da fabrikadan ayrıldı.

200'ün üstünde işçinin çalıştığı fabrikada, anlaşma sonrası görüşebildiğimiz işçiler, “Umarız sözünü tutar ve talep ettiğimiz zammı alırız. Biz çok bir şey de istemiyoruz. Nasıl ki Has Çuval ve diğerleri verdiyse, biz de en azından aynı işi yaptığımız diğer fabrikalarla aynı ücreti almak istiyoruz. Söz verilen tarihe çok fazla zaman yok. Patron sözünü tutmazsa, işçiler de tekrar değerlendirecektir durumu” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Corbyn'den Cameron'a 'anne öğüdü'

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Cumartesi günü 9 ilçede elektrikler kesilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa