24 Şubat 2016 15:22

Corbyn'den Cameron'a 'anne öğüdü'

Paylaş

İngiltere Başbakanı, Muhafazakar David Cameron, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin solcu lideri Jeremy Corbyn'e yönelik sataşmalarına bir yenisini ekledi.

Guardian'ın haberine göre parlamentoda sağlık hizmetlerine ilişkin bir tartışma yürütülürken Avam Kamarası'ndaki bir İşçi Partisi milletvekili "Ulusal Sağlık Hizmetleri dahilindeki çocuk merkezlerinin kapatılmasına dair David Cameron'ın annesi Mary Cameron'ın fikrinin sorulması gerektiğini" söyledi.

Cameron bunun üzerine Corbyn'e dönerek annesinin "doğru dürüst bir takım elbise giy, kravatını tak ve milli marşı söyle" diyeceğini ifade etti.

Cameron'un İşçi Partisi liderine yönelik sataşmasına, lideri olduğu Muhafazakar Partinin milletvekilleri yarım dakika kadar coşkulu gülüşme ve tezahüratlarla yanıt verdi.

CORBYN'DEN YANIT

Corbyn ise anında cevap vererek "Anne öğütlerinden bahsedeceksek, annem 'Ücretsiz sağlık hakkına sahip çık' derdi. Çünkü o ömrünü, kendi kuşağından birçok kimse gibi buna adamıştı" dedi. Jeremy Corbyn'in annesi Naomi Corbyn, bir barış aktivistiydi.

BBC'nin haberine göre Corbyn, başbakanın da, bedava ulusal sağlık hizmetini savunma konusunda bir "anne öğüdüne" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Daha sonra Corby'in resmi Twitter hesabından bir Albert Einstein alıntısı yapıldı: "Döküntü giysilerimizden, değersiz eşyalarımızdan değil, döküntü ve değersiz fikirler ve dünya görüşlerinden utanmalıyız."

CAMERON'IN ANNESİ KESİNTİLERE KARŞI İMZA VERMİŞTİ

Başbakan Cameron'un annesi Mary, bu ayın başlarında yaşadığı seçim bölgesinde bedava çocuk merkezlerinin fonlarında yapılacak kesintilere karşı çıkan bir dilekçeye imza verince, gazetelerin manşetlerine çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

25 yaşındaki futbolcu kalp krizi geçirdi

SONRAKİ HABER

Antep'te Güler Çuval işçileri de iş bırakarak 'ek zam' istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...