24 Şubat 2016 12:39

İzmir BES'ten vergide ve ücrette adalet talebi

Paylaş

Vergi Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen BES İzmir Şubesi, 2016 bütçesinin de savaşa ve sermayeye ayrılmış bir bütçe olarak nitelendirdiklerini ifade ederek, vergide ve ücrette adalet istediklerini belirttiler. 

Şube binasında gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı okuyan Şube Başkanı Musa Sever, Türkiye’de vergi yükünün emekçilerin sırtında olduğunu ifade etti. Açlıktan bile vergi alındığını dile getiren Sever “Ödemiş olduğu vergiler karşılığında kamu hizmeti bekleyen emekçiler, eğitim ve sağlıkta katkı payları, vergi yoluyla şişirilen fahiş elektrik, su ve doğal gaz faturaları ile karşı karşıya kalmaktadır. Yaptıkları her kuruş harcamada dolayısı ile ödedikleri vergiler de cabası. Sonuç olarak ülkemizde uygulanan vergi politikaları emekçileri yoksullaştırmanın en etkili aracı haline getirilmiştir” dedi. 

Emekten yana bir bütçe için mücadele edeceklerini de ekleyen Sever, “Maliye Bakanlığı maliye emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı şekilde yeniden yapılandırılırken vergi politikalarının oluşumunda sendikaların ve TÜRMOB’un görüşü alınmalıdır. Bakanlık dolaylı vergi kolaycılığından vazgeçerek Anayasada yer alan vergilendirme ilkelerine uygun hareket ederek herkesten mali gücüne göre vergi almayı ana hedefi haline getirmelidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES Maliye Bakanlığı önündeydi: Emekçinin bütçesi sermaye ve savaşa aktarılıyor

SONRAKİ HABER

BES’ten alternatif Vergi Haftası etkinliği: ‘62 kişinin serveti dünyanın yarısına eşit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa