24 Şubat 2016 11:46

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde kimlik uygulamasına tepki

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ndeki zorunlu kimlik uygulamasına tepki gösteren öğrenciler, kampüs önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya CHP, HDP milletvekilleri, meslek ve sendika örgütlerinin temsilcileri ve akademisyenler de destek verdi.

Basın açıklaması öncesi düzenlene yürüyüşte, zorunlu kimlik gösterme uygulamasına tepkilerin yer aldığı sloganların yanında Artvin halkının doğa direnişi de selamlandı. “Artvin halkı yenilmez Cerrattepe geçilmez” sloganları atıldı.

Okul içerisindeki kantinlerin ve yemekhanenin sloganlarla gezilmesinden sonra kampüs önünde basın açıklaması düzenlendi. Öğrenciler adına açıklamayı okuyan İletişim Fakültesi öğrencisi Dilan Baycan “Tayyip Erdoğan iktidarı, polisi Cebeci Kampüsü’nde bir baskı unsuru olarak kullanmaya çalışıyor. Çünkü korkuyor. Üniversitelerden kendisine karşı bir ses çıkmasından korkuyor” dedi. 10 gündür devam eden zorunlu kimlik gösterme uygulamasının kendilerini korumadığını belirten Baycan, kimlik uygulamasından sonra okul çevresinde bekleyen polislere de değinerek, “Her gün polislerin tehditkar bakışları ve tacizleriyle karşılaşıyoruz. Derse geç kaldığı için hızlıca kapıdan geçmek isteyen arkadaşlarımız gözaltına alınıyor” diye konuştu.

‘CİHATÇI ÖRGÜTLERİN GÖZÜ BURADA’

Basın açıklamasının ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde serbest kürsü kuruldu. Burada konuşan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, zorunlu kimlik gösterme uygulamasıyla ilgili son kararı öğrencilerin verebileceğine dikkat çekti. Hakverdi öğrencilerin canları için endişeli olduğunu da dile getirerek, “IŞİD gibi gerici örgütlerin gözü burada. Buradaki aydınlık yüzlerin başına bir şey gelmesinden korkuyorum” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise “Cadı avı sürdüren bir zihniyet var karşımızda.14 yaşındaki çocuklar Gençlik ve Spor Bakanı’nın talimatıyla okuldan uzaklaştırılıyor. Bu ise geldiğimiz noktayı özetliyor” diye belirtti.

‘ANKARA’DA İNSANLARI KATLEDENLERİ KONTROL ETSİNLER’

Öğrencilerin “Cerattepe’de kanat çırpan kelebeğin Cebeci’deki fırtınasıyım” yazılı pankartları taşıdığı serbest kürsüde konuşan Artvin Kültür ve Dayanışma Sabriye Tuncay, insanlara güvenlik diye başka şeylerin yutturulmaya çalışıldığını ifade etti. Kendisinin Artvin’deki direnişe destek olmak için giderken polis tarafından engellendiğini anlatan Tuncay, “Bizleri Artvin’e giderken kontrol edeceklerine gitsinler, Ankara’nın göbeğinde insanları katledenleri kontrol etsinler. Baskı doğa talanıyla başladı, insan kıyımıyla devam ediyor.”  dedi.  

Öğrencilerin basın açıklamasına akademisyenler, meslek örgütleri ve sendika temsilcilerinin yanı sıra HDP’li vekiller Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, CHP’li vekiller Aylin Nazlıaka, Murat Emir, Ali Haydar Hakverdi ve Onursal Adıgüzel de destek verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1. Uluslararası Antalya Sinema Günleri başladı

SONRAKİ HABER

Sur yürüyüşünde DİHA Muhabiri Ayşe Sürme'ye polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...