24 Şubat 2016 11:27

Anadolu Üniversitesi öğrencileri Artvin halkının yanında!

Paylaş

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğrenciler bugün saat 14.00 de Cerattepe’de yapılan doğa katliamını protesto etmek için toplandı. Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler horonlar teperek Cerattepe halkının yanında olduğunu haykırdı. Sık sık “Cerattepe halkı yalnız değildir”, “Diren Artvin, Anadolu seninle” sloganlarını atan öğrenciler rektörlük binası önüne yürüdü. 

Rektörlük binası önünde öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Tuğçe Mutluay AKP iktidarının ülkenin dört bir yanında yağmacı, piyasacı, katliamcı politikalarını uygulamaktan geri durmadığını söyledi. “Katliamcı politikalarıyla sadece insanları değil doğayı da yok etmeye çalışan AKP sermaye çıkarlarını korumaya devam ediyor” diyen Mutluay Artvin Cerattepe’de yapılmak istenen madene karşı olan halka AKP’nin kolluk kuvvetleriyle saldırdığını belirtti. 

AKP iktidarının yaşam alanlarını sermayenin hizmetine sunarak HES’lere, duble yollara, madenlerle yaşam alanlarını yok olmaya mahkum ettiğini söyleyen Mutluay, “Tüm bu saldırılara karşı Artvin halkı top yekün toprağına, havasına, suyuna sahip çıkıyor” dedi.

“Anadolu Üniversitesi’nde de yandaş rektör Naci Gündoğan’ın emri-talebiyle Cerattepe direnişi destekleyen afişler asan öğrencilere ÖGB ve çevik kuvvet saldırıyor” diyen Mutluay gazlarıyla coplarıyla gelen ÖGB ve çevik kuvvete karşı öğrencilerin ve Artvin halkının boyun eğmeyeceğini vurguladı. Mutluay sözlerine “Anadolu Üniversitesi öğrencileri de AKP’nin katliamcı, yağmacı, piyasacı politikalarına karşı Artvin halkının yanında olacaktır” diyerek son verdi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar mücadeleyi Cansel için yükseltecek

SONRAKİ HABER

Bursa’da servis şoförleri eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...