24 Şubat 2016 11:22

Kadınlar mücadeleyi Cansel için yükseltecek

Paylaş

Kayseri'de öğretmeninin cinsel saldırısına maruz kaldıktan sonra babasının silahıyla yaşamına son veren 18 yaşındaki Cansel Buse K. için Malatya Demokratik Kadın Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

 "Kadın Katiamlarına Son” pankartı önünde açıklamayı okuyan kadınlar kadın katliamlarının politik olduğunu ifade ettiler. Platform adına açıklamayı okuyan EMEP İl Yönetim Kurulu Üyesi Beyhan Bali kadınlara adeta savaş açıldığını ifade ederek “ 17 yaşında ki Cansel Buse öğretmeni tarafından tecavüze uğradığı ve sesini duyuramadığı için intihar ediyor. Peki tecavüze uğrayan genç kız bunu okul yönetimine ve arkadaşlarına söylemesine rağmen ne yapılıyor? Yöntem yine aynı; durum gizlenmeye çalışılıyor. Suçlu öğretmen hiçbir şey olmamış gibi okula gidip geliyor. Cansel’in dayanamadığı bu utanmazlık ve rezalettir herhalde” dedi.

Açıklamanın sonunda Bali, “Bizler biliyoruz ki, Cansel’nin katili önce tahrik indirimi alacak. Cansel’nin kıyafetlerinden, hal ve hareketlerine kadar her şey sorgulanacak. Büyük bir olasılıkla suçlu Cansel olacak. Biz kadınlar, bizlere dünyayı dar eden katil ve tücavüzcü bu sisteme karşı mücadele edeceğiz. Cansel ve tüm kadınlar için susmayacağız” şeklinde konuştu. (Malatya / EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Savaşa hayır’ diyen öğretmenlere açılan soruşturma protesto edildi

SONRAKİ HABER

Anadolu Üniversitesi öğrencileri Artvin halkının yanında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...