24 Şubat 2016 09:12

Esad’tan Putin’e: Ateşkes uygulamasına yardımcı olacağız

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bir telefon görüşmesini yaptı. Beşar Esad, Suriye'de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin uygulanmasına yardımcı olacağını söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, telefonla görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, hükümetinin Suriye'de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin uygulanmasına yardımcı olacağını ifade ederken Rusya ve ABD'nin üzerinde anlaşmaya vardığı ateşkesi “siyasal çözüm yönünde atılmış önemli bir adım” olarak niteledi.

Putin ve Esad'ın, Suriye'de IŞİD, Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve diğer terörist gruplarla “taviz vermeden mücadele etmeyi sürdürmenin” önemini vurguladığı belirtilen açıklamayı yansıtan Sputnik haber ajansı “Putin'le Esad'ın görüşmesi, Rusya ve ABD'nin Suriye'de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkese dair anlaşmaya vardıklarını duyurmasından 2 gün sonra geldi. Anlaşmaya göre ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması gerekiyor” dedi. (ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yerel yönetimlerde güvencesizlik köleliktir

SONRAKİ HABER

Kendi üyelerimizle sınırlı bir mücadele yetmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...