19 Nisan 2012 10:20

28 Şubat soruşturmasında 2. dalga

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında bugün bir operasyon daha yapıldı.2. dalgada 12 adreste aramalar yapıldı ve 4’ü muvazzaf 8’i emekli asker hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak

28 Şubat soruşturmasında 2. dalga
Paylaş

2. dalgada 12 adreste aramalar yapıldı ve 4’ü muvazzaf 8’i emekli asker hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak da gözaltına alındı.

12 ADRESDE ARAMA

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği de bugün bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kamuoyunda 28 Şubat olarak bilinen ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek suçundan” 18 Nisan 2012 tarihinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı doğrultusunda bugün saat 08.00 itibariyle Ankara’da 3, İstanbul’da 4, İzmir’de 1, Eskişehir’de 1, Muğla (Bodrum)’da 1, Adana’da 1, Afyonkarahisar’da 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapıldığı belirtildi.

ÖZKASNAK GÖZALTINDA

Ayrıca askeri mahallerdeki aramaların Cumhuriyet Savcısı denetiminde ve merkez komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirildiği de açıklamada belirtildi.

Bodrum’daki evindeki aramadan sonra, 28 Şubat döneminde Genelkurmay Genel Sekreteri olarak görev yapan ve medya ile ilişkileri düzenleyen Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından alınan gözaltı kararı gereği gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)


28 ŞUBATA ‘POSTMODERN DARBE’ DEMİŞTİ

Özkasnak, Bir ile birlikte 28 Şubat sürecinde en etkin iki generalden biri olarak dikkat çekmişti. O döneme dair sonrasında açıklamalarda bulunan Özkasnak, 28 Şubatta postmodern bir darbe yaptıklarını söylemişti.

Özkasnak, verdiği bir röportajda “28 Şubat sürecinin başlangıcı 11 Ocak 1997 tarihidir. O tarihte dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Demirel, Genelkurmaya davet edilmiş ve kendisine 28 Şubat günü Milli Güvenlik Kurulunda verilen bilgileri içeren bir brifing sunulmuştur. Cumhurbaşkanından başlayarak bu bilgiler toplumun aydınlatılması amacıyla basına, yargıya ve üniversite mensuplarına tekrarlandı” ifadelerini kullanmıştı.


İLK DALGADA 18 TUTUKLAMA ÇIKMIŞTI

Geçen hafta yapılan ilk operasyonda ise 31 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de vardı.

Savcı Mustafa Bilgili’nin, Emekli Orgeneral Bir’e sorduğu sorular arasında “Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Erol Özkasnak ve İdris Koralp’le görev yaptınız mı?​” sorusunun da olduğu basına yansımıştı.


AKİT 28 ŞUBATA MÜDAHİL OLACAĞINI AÇIKLADI

Akit Gazetesi Yayın Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 28 Şubat soruşturması kapsamında açılacak davaya maddi ve manevi zarar gördüğü gerekçesiyle müdahil olacağı belirtildi.

AKİT 28 ŞUBATTA NE YAPTI?

Akit, davaya müdahil olacağını açıklarken, 28 Şubat sürecinde nasıl haberler yaptığını da hatırlamakta yarar var. Akit Refahyol hükümeti düşmeden önce Fethullah Gülen’in açıklamasını manşetine taşımıştı: “Gülen: Hükümet Gitsin” manşetini kullanan Akit, alt başlığında da şu ifadelere yer verdi: “Fethullah Gülen Refahyol’a Hoşgörü ile Bakmıyor. Fethullah Hocaefendi ‘Hükümet Artık Gitsin’ dedi.”

Akit, 28 Şubat operasyonlarının başlamasıyla beraber tavır değiştirerek, “28 Şubata balans” manşeti ile çıkmıştı. Spotlarından başlayarak Akit’in konuya dair haberinin her satırından gazetenin operasyondan duyduğu memnuniyet okunuyordu.

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın’

SONRAKİ HABER

Breivik: Ya idam verin ya beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa