23 Şubat 2016 14:40

Birleşik Metal İş, Bursa’da kıdem tazminatı ve kiralık işçilik için yürüdü

Paylaş

Birleşik Metal İş Sendikası, kıdem tazminatının gasbedilmesi ve kiralık işçiliğe karşı Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) yürüyüş gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz hafta sendikal çalışma yürüttükleri için işten atılan Cornaglia Metal Otomativ işçilerinin yanı sıra bir çok fabrikadan işçi katıldığı yürüyüşte “Kıdem tazminatımızın gasbına, kiralık işçiliğe karşı genel grev genel direniş” pankartı arkasında yürüyen işçiler sık sık “Tazminat hakkımız söke söke alırız, patronların kölesi olmayacağız, kiralık işçi olmayacağız” sloganları attı.
Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Genel Sekreter Özkan Atar'ın da katıldığı yürüyüşe Eğitim Sen ve TMMOB da destek verdi.
İşçiler adına açıklama yapan Adnan Serdaroğlu, “15 Mart’a kadar Türkiye'nin bütün fabrikalarında kıdem tazminatı ve haklarımıza yönelik saldırılar için sokaklarda olacağız. Bugün kiralık işçi adı altında yeni saldırılarla karşı karşıyayız. Buna karşı mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha yineliyoruz. Kıdem tazminatı Meclise geldiği zaman bütün fabrikalarda üretimi durduracağız” dedi.

DOSYA: KİRALIK İŞÇİLİK YASA TASARISI NE GETİRİYOR?


EK ZAM TALEBİ GÜNDEME GELMEDİ
Adnan Serdaroğlu'nun ek zam talebiyle aylardır eylem yapan Renault işçilerinin talepleri için hiçbir şey söylemeyip sadece kıdem tazminatı ve kiralık işçiliğe değinmesi dikkat çekti. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyıldız: Bu vahşet tarihe kaydedildi

SONRAKİ HABER

AİHM önünde oturma eylemi: Katliamlara karşı müdahil olma talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...