23 Şubat 2016 13:22

Hastane yerine ağrı kesiciyle hücreye

Muş'un Varto ilçesinde mahalelere yönelik bombalamada ağır yaralanan Abdullah Gür’ün cezaevindeki tedavisi engelleniyor.

Paylaş

Muş’un Varto ilçesinde 16 Ağustos 2015 tarihinde sokağa çıkma yasağının ardından mahallelere yönelik bombalamada ağır yaralanan Abdullah Gür’ün tedavisi, sürgün edildiği Şakran T4 Kapalı Cezaevi’nde yapılmıyor. Cezaevi yönetimi Gür’ü tedavi etmek için hastaneye göndermek yerine ağrı kesici verip tekrar hücresine gönderdi. 

Vücudundaki kurşun yaraları ve vücudunun büyük bir bölümünün yanmasından dolayı yürümekte ve konuşmakta zorluk çeken Gür, tedavi olmak için cezaevi yönetimine başvursa da olumlu bir sonuç almadı. Hastaneye sevk edilmek için cezaevine revirine çıkan Gür, hastaneye gönderilmek yerine “ağrı kesici” verilerek tekrar hücresine gönderildi. Gür’ün tedavi olmak için yazdığı dilekçelere ise şu ana kadar olumlu bir cevap verilmedi. 

AMCA GÜR: GÜÇLÜKLE YÜRÜYOR VE KONUŞAMIYORDU

Yeğeni ile kapalı görüşte görüşen İhsan Gür, yeğeninin yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Güçlükle yürüyor ve konuşamıyordu. Görüş boyunca sürekli gardiyanlar başında bekliyordu. Konuşmakta güçlük çektiği için yaşadığı sıkıntıları tam anlatamadı. Tedavisinin yapılmadan buraya gönderildiğini ancak burada tedavisinin engellendiğini öğrendik. Yeğenim ‘bana ağrı kesici verip gönderiyorlar’ dedi.” Yeğeni Gür’ün tedavisinin biran önce yapılması için kamuoyunda duyarlılık çağrısı yapan Gür, konunun takipçisi olması için İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’ne başvurdu. Konu hakkında iddiaların sorulduğu cezaevi yönetimi ise, herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanlığı soruşturma izni vermedi: ‘Katil devlet’ sloganı ifade özgürlüğüdür

SONRAKİ HABER

AİHM, eşi tarafından öldürülen kadını koruyamayan Türkiye'yi tazminata mahkum etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...