23 Şubat 2016 12:54

TÜİK, Artvin’i en güvenilir kent seçmişti: Polis ve asker geldi Artvin’de huzur kaçtı

Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Türkiye’nin en güvenli kenti seçtiği Artvin’de, Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı çıkan Artvinlilere geçen haftadan beri devam eden polis ve askerler saldırısı kentte yaşayanların huzurunu kaçırdı. Polis ve askerler gelene kadar huzur içinde olduklarını ifade eden Artvinliler, “Onlar geldi, Artvin’in tadı tuzu kalmadı” değerlendirmesinde bulundu. 

ARTVİN’İN TADI TUZU KALMADI

Artvin’in yeşilini korumaya çalıştıklarını anlatan yöre sakinlerinden Bedriye Aktaş, “Artvin’i en güvenilir kent seçtiler, şimdi de bizi terörist ilan ettiler.” dedi. 

Maden çıkması halinde Artvin’in yok olacağını savunan Sayınur Aydemir, “Maden çıkarsa artık ne su içilir, ne de bölgede yetişen sebze yenir. Nasıl geldilerse öyle de gitsinler. Gaz bombaları ile bizi bir haftadır zehirliyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

Cerattepe’deki arazilerine gidemediğini anlatan Sedat Aktaş da, “Yolu polisler ve TOMA araçları kesmiş. Maden çıkarsa öleceğiz. Onun için de direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Artvin’de yaşananları, ‘kanunsuz ve hukuksuz’ olarak değerlendiren Ali Keskin, “Memlekette yasalar işlere hakim olmazsa herkes kendi kafasına göre iş yapar” diyerek uyarıda bulundu.

‘EN GÜVENLİ KENTİN HUZURU BİR HAFTADA BOZULDU’

Artvin’in en güvenli kent seçildiğini hatırlatan Muhammet Yüzbaşıoğlu da, “En güvenilir kentin huzuru bir haftada nasıl bozuldu?” diye sordu. 

Metin Meriç de, “Polis ve askerler gelene kadar çok huzurluyduk. Müdahale başlayınca Artvin’in tadı tuzu kalmadı. Kenti işgal ettiler” ifadelerini kullandı. (Artvin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dolunay ve Galata Kulesi'nin muhteşem buluşması

SONRAKİ HABER

‘Engellileri bekletmek hak ihlalidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...