23 Şubat 2016 11:45

Kocaeli Üniversitesi’nde imzacı akademisyenler savunmalarını verdi

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nde Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin Bölgede yaşanan savaşın son bulması ve kalıcı barışın sağlanması adına imzaya açtığı bildiriye imza atan 19 akademisyen Rektörlüğe savunmalarını verdi.

Sabah 9.00'dan itibaren itibaren ifadelerini Rektörlüğe vermeye başlayan akademisyenlere Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen destek verdi. Savunmaların ardından Kocaeli KESK Şubeler Platformu Rektörlük önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HER ZAMAN SAVUNULMALI’

Eğitim-Sen ve SES MYK üyelerininde katıldığı açıklamayı Eğitim-Sen Kocaeli Üniversitesi Sekreteri Köksal Yılmaz okudu. Basın açıklamasında barış bildirisine imza atmanın hem akademik özgürlük, hem de ifade özgürlüğü kapsamında olduğunun altını çizen Yılmaz, barış bildirisine imza atan akademisyenler için, "Vicdan ve sorumluluk sahibi yurttaş ve bilim insanı olmanın gereğine uygun davranmışlardır. Üniversiteler de üzerine düşeni yapmalı, bütün baskı ve yönlendirmelere karşı direnerek bilimsel faaliyetin de temelini oluşturan ifade özgürlüğünü ne olursa olsun savunmalıdır" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan bu akşam Hayat Televizyonu’nda...

SONRAKİ HABER

CHP'li Adıgüzel'den soru önergesi: Heybeliada Halk Kütüphanesi lojman mı oluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...