23 Şubat 2016 11:24

IŞİD ile askerlerden pazarlık: İyi çalışmışlar!

Paylaş

Ankara’da görülen IŞİD davası dosyasına göre, Örgüt Yöneticisi Mustafa Demir ile rütbeli askerler sınırda rehine pazarlığı yaptı. Telefon kayıtlarına göre Astsubay Özgür Örs’ün kaçırılmasının ardından Yüzbaşı A, Demir’i arayarak “Bizim personeli geri verin” diyor. Yüzbaşı istediği yanıtı alamayınca da teröriste “Sen bizi aradığında biz böyle davranmadık” diye sitem ediyor.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki IŞİD dava dosyasında Demir’in 1 Ocak 2015 gecesi  IŞİD mensuplarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde sınırdaki askerlerin kendisini iyi tanıdığını söyleyip, “Gayet iyi çalıştık, burada araba meselesinde çok yardımcı oldular, sağ olsun, kaç tane araba teslim ettim onlara” dediği de yer aldı.

Geçen haziran ayında Tel Abyad’ı ele geçiren IŞİD’den kaçan binlerce kişi Türkiye sınırına sığınmıştı. Sınır tellerine kadar yaklaşarak bölgede bekleyenleri silah zoruyla geri götüren IŞİD’liler, Türk askerlerine ‘sus’ işareti yapmış, gülücük göndermişti. Görüntüler Türkiye ile IŞİD arasındaki ilişkiyi yeniden tartışmaya açmıştı. 

Ankara Başsavcılığı, Gaziantep Askeri Savcılığına gönderilen telefon görüşmeleriyle ilgili olarak ‘IŞİD mensupları ile askerler arasında görüşme olmadığını’ ileri sürmüştü. Görüşmelerin kaçakçılarla askerler arasında olduğunu ileri süren başsavcılık, suçun da ‘kaçakçılık’ faaliyeti kapsamında olduğunu belirtmişti. 
Öte yandan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, IŞİD ile Türkiye kamu görevlisi yetkililer arasındaki telefon ve yüz yüze görüşmeleri TBMM Başkanlığı gündemine taşıdı. Baluken IŞİD çete mensuplarının yanına “silahlarıyla geldiler, sohbet ettik, gittiler” dediği askerler kimlerdir? IŞİD çete mensupları ile askerler hangi yasaya bağlı olarak görüşmüştür? Bu görüşmenin içeriği nedir? diye sordu (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: AKP IŞİD’in siyasi uzantısıdır

SONRAKİ HABER

Selma Gürkan bu akşam Hayat Televizyonu’nda...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...