23 Şubat 2016 09:39

Davutoğlu tekrarladı: TAK yapsa da sorumlu YPG'dir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, YPG'ye mal ettikleri ancak TAK'ın üstlendiği ve önceki gün DNA sonucuyla eylemin yapan kişinin de Salih Necar değil Abdulbaki Sömer olduğunun tespit edilmesi üzerine "KCK'sı, YPG'si, PKK'sı, TAK'ı, PEJAK'ı şusu busu bunların hepsi aynı terör yapılanmasıdır" dedi

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara patlamasına ilişkin YPG'yi sorumlu tutmalarına ve buna karşı ortaya çıkan yeni bilgilere rağmen YPG'yi suçlamayı sürdürdü. "Bundan sonra il bazında güvenlik değerlendirmeleri" yapılacağını belirten Davutoğlu, "Ankara için yeni bir güvenlik konsepti geliştirdik. Başkent için ne gerekiyorsa bütün takviyeleri yapacağız" dedi.

Eylemden hemen sonra yaptıkları, "soruşturma büyük ölçüde sonuca bağlanmıştır" sözlerini bir kez daha tekrarlayan Davutoğlu, "Ülkemizi hedef alan iç ve dış tehditleri bütün boyutlarıyla gözden geçirdik. Güvenlik değerlendirmelerini bundan böyle her ile özgün yapacağız" diye konuştu. Konuşmasında bir kez daha YPG'yi sorumlu tutan Davutoğlu, şöyle konuştu:

ANKARA'YA ÖZEL GÜVENLİK

"Cumartesi Ankara ilimizin, başkentimizin siyasi, idari ve adli birimleriyle yaptığımız görüşmede başkente has bir konsept düzenledik. Ankara'nın huzur ve emniyeti için ne ihtiyaç varsa onu süratle yapacağız. Personel takviyesi gerekiyorsa, personel takviyesi. Terörle mücadele çok boyutlu ele alınması gereken bir mesele.

YİNE YPG'Yİ SORUMLU TUTTU

Emniyet birimlerimizin etkin ve hızlı çalışmaları sonrasında YPG/PKK işbirliği ortaya konmuştur. Eylemde kullanılan araba ve terörist üzerine geriye dönük araştırmalar, 21 kişilik bir terör şebekesi ortaya çıkmıştır. Bu olay PKK/YPG işbirliğiyle yapılmıştır. Bu bariz gerçeği ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye'ye yönelik bu terör örgütlerinin hedefleri hepimiziz. Adı, sanı ne olursa olsun birlikte karşı çıkmak zorundayız. PKK'nın alt örgütünün üstlenmesini bu yüzden istediler. Zihin bulandırmaya yönelik acemi gayretler, YPG'yi temize çıkarma gayretini açıkça ortaya çıkarmıştır.

‘HEPSİ AYNI’

Bizim sağlam kanıtlarımız, belgelerimiz ortada. İsteyen bütün devletlerle paylaştık. Bunlar hırsız misali sabah akşam isim değiştirip duruyorlar. KCK'sı, YPG'si, PKK'sı, TAK'ı, PEJAK'ı, şusu, busu, bunların hepsi aynı terör yapılanmasıdır."

YPG'Yİ DAEŞ İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAKLA SUÇLADI

Rojava karşıtlığını da, "Sınırlarımızda oyunlara izin vermeyeceğiz. Aktörleri deşifre edeceğiz, piyonları da gerekli gördüğümüz şekilde, uygun gördüğümüz zamanda cezalandıracağız" sözleriyle dile getiren Davutoğlu, saldırıların süreceğini dile getirdi. Davutoğlu, YPG'yi suçlamasını da bir adım ileriye taşıyarak, IŞİD’e karşı mücadele veren örgütü IŞİD ve Rejim ile işbirliği yapmakla suçladı.

Ayrıca Türkiye içindeki operasyon ve savaş konseptini de sürdüreceklerini, "Terör sona erene kadar, silahlar bırakılana kadar" devam ettirecekleri sözleriyle dile getiren Davutoğlu, "silahsız olanlarla her şeyi konuşuruz" iddiasında bulundu.

Anayasa konusunda bir kez daha CHP'yi suçlayan Davutoğlu, mevzuat "darbe hukukundan arındırılsın" taleplerine karşılık, "Bu konuda hemen bir komisyon kuralım" çağrısında bulundu. Davutoğlu, hiç kimsenin anayasa masasını ön şartlarla baskı altına alamayacağını belirterek, "CHP'nin yarattığı krizi aşalım, çalışmaya devam edelim. CHP masaya dönmelidir. Ama CHP dönmez ise diğer 3 parti yoluna devam etmelidir. CHP komisyona katılmaktan imtina ederse diğer iki parti ile kuracağımız mutabakatla anayasa yapacağımıza inanıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mermer ocağı sedir ormanını bir yılda yok etti

SONRAKİ HABER

Suriye hükümeti ateşkesi kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...