19 Nisan 2012 04:33

AKP’ye üye ol yardımı al!

Diyarbakır’da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yardım için başvuruda bulunan kadınların, AKP’ye yönlendirilerek üye yapıldığı ve AKP’nin tüm mitinglerine katılma şartı getirildiği iddia ediliyor.Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı 60 haneli Zorova köyünde yardım almak için Sur Kaymakaml

AKP’ye üye ol yardımı al!
Paylaş

Murat Aydın / Yılmaz Erkek

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı 60 haneli Zorova köyünde yardım almak için Sur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giden kadınlar, yetkililerin kendilerini AKP Yenişehir İlçe Teşkilatı’na yönlendirdiklerini, gittikleri AKP binasında da bir form doldurulduğunu, yardım için AKP mitinglerine katılmalarının talep edildiğini belirttiler.

AKP MİTİNGLERİNE KATILMA ŞARTI!

Hiçbir geçim kaynakları olmadığını belirten 5 çocuk annesi Ümmühan Kardaş, “Sosyal yardımlaşmaya yardım için başvuruda bulundum. Bize ‘AKP’ye gidin orada yardım için kayıt yapıyorlar’ dediler. Biz de AKP’ye gittik. Burada bize form verdiler. ‘Bu formu doldurun, size yardım yapılacak, yalnız siz AKP’nin mitinglerine katılmak zorundasınız’ dediler. Biz de ‘Köyden geliyoruz hiçbir etkinliğinize katılamayız’ dedik, AKP’li yetkililerden biri bize, ‘Biz gelip sizi köyden araçlarla alırız’ dedi” şeklinde konuştu. Köyün ağa köyü olduğunu ve köylüye ait tek karış toprak bulunmadığını belirten 7 çocuk annesi Remziye Kardaş, geçinebilecek hiç bir şeylerinin olmadığını söyleyerek, gittikleri vakıftan da yardım alamadıklarını, bunun üzerine bir grup kadının kendilerine ‘Yenişehir AKP yardım için kayıt alıyor’ dediğini söyledi.

‘FORM DOLDURDULAR’

Yıkık bir evde yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Remziye Göger de “Ben AKP’ye gittim. Benim adıma bir form doldurdular. Evimin adresini istediler. Bize yardım için dediler. AKP’ye üyelik için mi? Yardım için mi? bilmiyorum” dedi. Konu ile ilgili görüştüğümüz Sur Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ensari Erden ise iddialarla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Açıklama yapma yetkisi olmadığını belirten Erden, “Vakfın sorumlusu kaymakamdır” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sıra Devlet Tiyatrolarında!

SONRAKİ HABER

Diyarbakır işsizlik kıskacında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa