23 Şubat 2016 08:43

İdil Belediyesi'nden Yeni Şafak ve Star'a yalanlama

Paylaş

İdil Belediyesi, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde belediyelerine yönelik çıkan "İdil Belediyesi araçları ile dağlardan büyük taşlar taşınarak hendek ve barikat oluşturuldu" şeklindeki haberi yalanlayarak, tüm saldırılara rağmen halk belediyeciliğinden taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Havuz medyası Yeni Şafak ve Star'ın dünkü baskısında İdil Belediyesi'ne yönelik "İdil Belediyesi araçları ile aylar öncesinden dağlardan büyük taşlar taşınarak hendek ve barikatlar oluşturuldu" yaptığı yalan habere belediye eşbaşkanlarından tepki geldi. İdil Belediyesi eşbaşkanları Mehdi Aslan ve Nevin Oyman Girasun, HDP ilçe eşbaşkanları ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında Yeni Şafak ve Star'a tepki gösterdi.

'SUÇ TEŞKİL EDECEK BİR ÇALIŞMAMIZ YOK'

Belediye Eşbaşkanı Aslan, göreve geldikleri bir buçuk yılda belediyelerinin 3 defa müffetiş soruşturmasından geçirildiğini belirterek, "Bu soruşturmalardan bir tanesi de hendek ve barikatlara yönelikti. Yapılan soruşturma neticesinde belediyemizin hendek ve barikatlara yönelik suç teşkil edecek bir durumu söz konusu olmadığı tespit edildi. Buna rağmen yandaş medyanın belediyemizi karalamak amacıyla yaptıkları haberlerini kabul etmiyoruz ve haberlerini yalanlıyoruz" dedi.

'HALK BELEDİYECİLİĞİ HEDEFLENMEKTEDİR'

Aslan, belediyeleri hakkında yalan haber yapan Yeni Şafak ve Star gazetelerinin tekzip yayınlamamaları halinde dava açacaklarını belirterek, "İdil'de sadece bizim araçlara el koyulmadı. Özel İdare, PTT, Sağlık Bakanlığı ve DEDAŞ'ın da bir çok aracına el koyulmuştur. Yandaş medyanın tabiriyle o zaman bu kurumların araçlarıyla da mı hendek ve barikatlar kurulmuştur" dedi. Aslan yapılan maksatlı ve yalan haberlerle halk belediyeciliğinin hedeflendiğini vurgulayarak, "Halk belediyeciliği tüm karalama ve engellemelere rağmen her şartta sürdürülecektir" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Smeagol’un karakter raporu gelmedi, dava ertelendi

SONRAKİ HABER

Mermer ocağı sedir ormanını bir yılda yok etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa