23 Şubat 2016 06:43

Birçok ilde yapılan ev baskınlarında Kürt siyasetçiler gözaltına alındı

Paylaş

Brçok ilde sabah saatlerinde evlere yapılan baskında aralarında Kürt siyasetçilerinin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

HDP CEYHAN EŞBAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bu sabah polis tarafından yapılan operasyon kapsamında baskın yapılan evler didik didik arandı, ailelere ait içerideki eşyalar dağıtıldı. Yapılan aramaların ardından ise aralarında çocukların ve HDP Ceyhan İlçe Örgütü Eşbaşkanı Tahir Özdemir'in de olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilen bazıları şunları: Tahir Özdemir, Ahmet Atık, Azat Bahadır, Merve Aydoğan ve Mehmet Yılmaz.

HİZAN'DA EV BASKINLARI: 4 GÖZALTI

Bitlis'in Hizan ilçesinde sabah erken saatlerde özel hareket timleri tarafından ev baskınları gerçekleştirildi. Yapılan bu baskınlarda DBP eski İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Kaplan, HDP ilçe yöneticisi Aytekin Kaplan ile Yafes Yıldırım ve Sait Tarhan adlı yurttaşlar gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen her dört kişinin Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

DBP ERGANİ EŞBAŞKAN'I GÖZALTINDA

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde sabah saatlerinde polis DBP İlçe Eşbaşkanı Şehmus Doku'nun evine baskın yaparak, Doku'yu gözaltına aldı. Doku'nun gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

KOCAELİ'DE HDP'LİLERE OPERASYON: 22 GÖZALTI

Kocaeli'nin Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde sabah saatlerinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri tarafından eşzamanlı baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında HDP Darıca İlçe Eşbaşkanı Hikmet Koçak ve HDP'li yöneticilerin de yer aldığı 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.(DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Derik'te Ramazan Eroğlu saldırılar sonucu hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı; 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...