22 Şubat 2016 18:23

Ek zam talepleri kabul edilmeyen Haribo işçileri fabrika önünde direnişte

Paylaş

İstanbul/Hadımköy'deki Haribo gıda fabrikası işçileri ek zam talebinde bulununca patron 2 işçi sözcüsünü işten attığını duyurdu. Bunun üzerine yaklaşık 300 işçi iş bırakarak fabrika önünde eyleme geçti.

Asgari ücrete yapılan zamdan sonra seçtikleri sözcüler aracılığıyla patronla görüştüklerini belirten Haribo işçileri, yüzde 30 zam istediklerini ancak işverenin yüzde 14'te direttiğini dile getirdi. Günlük 3 vardiya 8 saat çalışmanın olduğu Haribo'da işçiler işten atılan 2 işçi temsilcisinin işe geri alınmasını ve ek zam taleplerinin kabul edilmesini istiyor.

İşçiler talepleri kabul edilmezse iş başı yapmayacaklarını belirterek yarın sabah tüm vardiyalı çalışan arkadaşlarını fabrika önünde direnişe çağırdı.

14.30’dan 21:00'e kadar iş bıraktıklarını belirten işçiler gazetemize yaptıkları açıklamada "Asgari ücrete yapılan yüzde 30 zam oranının bütün işçilere yansıtılmasını istiyoruz" dedi. İşverenin bütün taleplerden haberdar olduğu ancak bir adım atmadığını da belirten işçiler bütün fabrikalarda benzer sorunlar olduğunu dile getirdi. "2 aydır zam görüşmelerinin olduğunu ancak henüz bir adım atılmadığını" belirten bir işçi "Bu belirsizlik nereye kadar sürecek" dedi. Yeni giren işçilere Pazar günü zorunlu mesaiye kalma baskısı yapıldığını vurgulayan işçiler "Kölece çalışma koşullarında çalışıyoruz" diyor.

Asgari ücretin 1300 TL olmasından sonra Türkiye’nin pek çok bölgesinde birçok fabrikada ek  ücretlere zam yapılması için eylemler düzenlenmiş kimi fabrikalar da işçilerin talebi kabul edilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'TPAO özelleştirilmeden özel şirket gibi yönetiliyor'

SONRAKİ HABER

Suriye'de parlamento seçimleri 13 Nisan'da düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...