22 Şubat 2016 16:23

Arkadaşları ve kadın örgütleri Cansel Buse için eylem yaptı

Paylaş

Cansel Buse için okul arkadaşlarının ve Kayseri’deki kadın örgütlerinin çağrısıyla kentte eylem yapıldı. Bugün Cumhuriyet Meydanında yapılan eylemde, “İntihar değil, cinayet” yazılı döviz ve pankartlar taşındı.

Eylemde Kayseri Kadın Dayanışma Derneği  adına konuşan öğretmen Feride Daşkın, artık sokakların, işyerlerinin ve okulların bile kadınlar için güvenli olmaktan çıktığını belirterek “Her gün bu acıya bir yenisi daha ekleniyor ve bizler her gün kahroluyoruz.  Yakınlarının ve arkadaşlarının sosyal medya paylaşımlarından sonra Cansel’in uğradığı tacizler yüzünden intihar ettiğini öğrendik” dedi.

Okul yönetiminin olayı örtbas etme çabalarının olduğunu ifade eden Daşkın,  “Tüm bu tablo karşısında söyleyeceğimiz şey şudur ki bu bir intihar değil cinayettir. Kendi çocuğuna şehvet duymayı meşrulaştıran açıklamaların bile bu cinayette izi vardır” dedi.

Eylemde kadın öğretmenler, Cansel’in rehber öğretmenine seslenerek, “Cansel’in daha ilk şikayetinde olay örtbas edilmek yerine savcılığa gidilmeliydi. Ancak sizler bu olayın üstünü  kapatarak  sustunuz. Böylece Cansel’in failleri arasında sizler de yer aldınız” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halep’te cihatçılar Şeyh Maksud’a saldırdı en 26 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: İsminin başka olması PYD bölgesinden geldiği gerçeğini değiştirmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...