22 Şubat 2016 12:52

Aygün Alüminyum’da bir işçi işten atıldı

Paylaş

Çorlu’da bulunan Aygün Alüminyum fabrikası yönetimi, sosyal medyada insanca yaşamak için işçilerin birlik olması gerektiği yönünde paylaşımda bulunan Elif Sağıroğlu isimli işçiyi işten attı. 

Çorlu civarında nerede ise bütün fabrikalarda ocak ayında yapılan zamlar belli olmasına rağmen Aygün Alüminyum’da hâlâ zamlar belli olmadı. Sadece asgari ücret ile çalışan işçilerin zorunlu olarak bir zam gelse de, asgari ücretle çalışan işçiler de dahil olmak üzere bütün işçiler patronun yapacağı zammı bekliyor. Bu konuda işçilerin zam beklentisine  cevap vermeyen Aygün Alüminyum yönetimi ve patronu işçilerin üzerindeki baskıyı artırıp zammı geciktirmek istiyor.

İnsanca yaşanacak bir ücret için işçilerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirten yazılar Metal İşçilerinin Sesi adlı sosyal medya hesabında paylaşıldı. Bu paylaşımları gören fabrika yönetimi paylaşım yapan işçiyi bulmak için bir çok işçiyi sorguya çekti. En sonunda bu paylaşımı yaptığından şüphelendiği Elif Sağıroğlu adlı işçiyi işten attı.

Her yerde zam belli olmasına rağmen Aygün Alüminyum’da zamların belli olmadığını belirten Elif Sağıroğlu, “Bizim ücretlerimize zam gelmemesine rağmen iğneden ipliğe her şeyin fiyatı arttı. Aldığımız ücret ile yaşayamaz noktaya geldik. Biz sadece insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” dedi. 
Fabrika yönetiminin “Her ay iki milyon lira masraf oluyor” diyerek kağıt bardakları ve kahve içmek için kullanılan sıcak suyu kaldırdığını aktaran Sağıroğlu, şöyle devam etti: “İşçilerin beklentisine sırtını dönmesi karşısında işçiler birlik olmasında ne olsun? Yönetim, her şeyi kabul eden, sadece denileni yapan koyun gibi bir işçi istiyor.” (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de metal işçilerinden eylem: ‘Kıdem tazminatımıza dokundurtmayacağız’

SONRAKİ HABER

Trakyalı işçiler sendikaların sessizliğine tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...