22 Şubat 2016 10:53

Davutoğlu turizmi kurtarma planını açıkladı

Paylaş

Rusya ile yaşanan uçak krizi, Ortadoğu’daki gelişmeler ve Kürt illerindeki abluka, turizm sektörüne adeta darbe vurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu turizm sektörüne ilişkin 9 maddelik eylem planı açıklayıp, Turizmi kurtarma çabasına girdi. Davutoğlu’nun bulduğu yöntemse çatışmanın son bulması değil, sektöre hibe!

Hibe desteği ve ödeme erteleme imkanını da içeren eylem planını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, turizm bölgelerinde turist kaybı yaşanmadığını iddia etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 turizm eylem planını açıkladığı toplantıda, turizme 255 milyon liralık doğrudan hibe desteği sağlanacağını, sektörün 288 milyon liralık ödemelerinin de erteleneceğini bildirdi.

“Türkiye algısını negatife çevirmeye çalışanlar tarih önünde hesap verecektir. Terörle mücadelemiz sürecek, içeride ve dışarıda olması fark etmez hak edene hak ettiği cevabı veririz. Rusya ile yaşanan gerilim ve çevre faktörleri nedeniyle eylem planı hazırladık. Devletler arasında sorun yaşansa da turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmak doğru değildir.”diyen Başbakan, turizmde yaşanan sorunları ‘Türkiye’nin uluslararası toplum nezdindeki algısını negatif yönde değiştirmek isteyenlere’ bağladı.

Dileyen herkesin Türkiye’ye gönül rahatlığıyla gelebileceğini ifade eden Davutoğlu, “Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilirsiniz” dedi.

2015 YILINDA ANTALYA’DA YÜZDE 20 LİK DÜŞÜŞ

2015 yılında sadece Antalya’da 500 bin Rus turist kaybı, kişi başı turist harcamasını 120 dolar düşürdü. Antalya’da kişi başı turist harcaması 890 dolardan 770 dolara indi. Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan geçtiğimiz hafta turizm sektöründeki düşüşü  şöyle aktarmıştı: 2015 yılında Antalya bölgesindeki yüzde 20’lik turist kaybının kişi başı turist harcamalarında 120 dolar düşmeye neden olduğu geçen yıl Antalya turizmi için kayıp yıl. 2016 da geçen yıla göre daha kötü durumda.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bombardımanın arttığı Sur'da dumanlar yükseliyor

SONRAKİ HABER

DNA sonuçları saldırıyı yapanın Abdulbaki Sömer olduğunu kesinleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...