22 Şubat 2016 05:16

Dink cinayetinin kayıp raporu ortaya çıktı

Paylaş

Agos gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin iddianamede, Trabzon Emniyeti'nde görevli iki polis ile haber elemanı Erhan Tuncel arasında yapılan 12 Eylül 2006 tarihli, "F3" adı verilen "buluşma raporu" gün yüzüne çıktı

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin iddianamede, Trabzon Emniyeti’nde görevli iki polis ile haber elemanı Erhan Tuncel arasında yapılan 12 Eylül 2006 tarihli, “F3” adı verilen “buluşma raporu” gün yüzüne çıktı. Raporda, Tuncel ile buluşmadan sonra görüşmenin içeriğini konu alan bir “F4” raporu hazırlandığı ifade ediliyor. Savcılık, cinayetten dört ay önce yapılan bu görüşmede Tuncel’in iki polise tetikçi Ogün Samast’ın adını verdiğini ve cinayetin detaylarının anlattığını düşünüyor. Ve söz konusu F4’ün cinayetten sonra yol edildiği ve Emniyet’in arşivinden silindiği iddia ediliyor.

Dink İddianamesi’nde yer verilen bilgiye göre, kendisi de 26 sanık arasında yer alan Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç, Trabzon Emniyeti’nde yaptırdığı araştırmada cinayete ilişkin 16 klasör evrak bulmuştu. Dinç tarafından savcılığa sunulan klasörler içinde, 14 Eylül 2006 tarihli “F3” adı verilen, emniyet görevlileri ile Yardımcı İstihbarat Elemanı (YİE) Tuncel’in buluşma raporu da çıktı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÖNCEKİ HABER

QSD: Şedadi'de mayın temizleme çalışmaları devam etmektedir

SONRAKİ HABER

TÜRGEV’in ruhsatı ‘özel hayat’ sırrı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...