18 Nisan 2012 13:53

Ankara’da Ortadoğu rüzgarı

29. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Ortadoğu ülkelerinden de çok sayıda müzisyen sanatseverlerle buluşuyor. Amos Hoffman Quartet ve Amman Arap Dörtlüsü ezgileriyle Ortadoğu rüzgarını Ankara’ya taşıdılar.Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen festival dünyanın d&oum

Ankara’da Ortadoğu rüzgarı
Paylaş

Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen festival dünyanın dört bir yanından ezgileri Ankaralı müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Tel Aviv’li Ut Sanatçısı ve Caz Gitaristi Amos Hoffman, son çalışması Amos Hoffman Jazz Project ile önceki gün MEB Şura Salonu’nda sahne aldı. Daha önce Dennis Charles, Evelyn Blakey, Omer Avital gibi tanınmış caz müzisyenleriyle çalışan Amos Hoffman’a konserinde, uzun yıllardır birlikte çaldığı Davulcu Aviv Cohen’in yanı sıra, kontrbasta Gilad Abro ve flütte Ilan Salem eşlik etti.

Bestelerinde klasik Arap müziğinden örneklere yer veren ve taksim gibi tarzları kullanan Hoffman Quartet, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Türkiye’nin müzikal olarak kendisini en çok etkileyen ülkelerden biri olduğunu belirten Amos Hoffman, bu nedenle Türkiye’de verdiği bu ilk konserin kendisi için farklı bir heyecan yarattığını söyledi. Hoffman, ilk kez konserde seslendirdikleri ve bir sonraki albümde yer alacak parçalarının ismini de grup olarak “One night in Ankara/Ankara’da bir gece” koymaya karar verdiklerini açıkladı.

Festival kapsamında dün de Amman Arap Dörtlüsü “Ankara’da Arap Baharı” başlıklı bir konser verdiler. Ürdünlü Müzisyenler Humam Eid (ut), Issam Elayyan (keman), Abedalhaleem Alkhatib (kanun), Mohammad Taha (tef), Arap tınılarını Ankara’ya taşıdılar.

Bugün de Björn Lehmann (piyano), Stephan Picard (keman), Eren Kuştan (keman), Tatjana Masurenko (viyola) ve Markus Nyikos’un (viyolonsel) oluşturduğu Berlin Virtüözleri, saat 20.30’da MEB Şura Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hürrem Sultan’ 26 yıl sonra sahnede…

SONRAKİ HABER

Fırat Demir: İncinen ruhumuza erişmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...