22 Şubat 2016 04:59

QSD: Şedadi'de mayın temizleme çalışmaları devam etmektedir

QSD Genel Komutanlığı, Şedadi’de hala IŞİD'in döşemiş olduğu çok sayıda mayın bulunduğunu ve uzman ekiplerinin kasabada mayın temizleme çalışmalarına devam ettiğini aktardı.

Paylaş

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Şedadi’de IŞİD'in döşemiş olduğu çok sayıda mayın bulunduğunu ve uzman ekiplerinin kasabada mayın temizleme çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Komutanlık açıklamasında şunlara yer verildi:

"Demokraitk Suriye Güçleri (QSD) 16 Şubat 2016’da Hesekê’nin güneyinden 'Xaburûn Gazabı' hamlesine başlamıştır. 19 Şubat 2016’da Şeddadê’yi ve 2400 km2 alanı DAIŞ çetesinin işgalinden kurtarmıştır.

Şeddadê hala çetelerin döşemiş olduğu çok sayıda mayın bulunmaktadır. Uzman ekiplerimiz kasabada mayın temizleme çalışmalarına devam etmektedir.

Bir ihtimal intihar saldırganı çeteler kendisini kasabanın bazı yerlerinde saklamış olabilir. Kurtarılan güvenli bölgeler mayınlardan dolayı hala temizlenmemiştir.

Şeddadê bölgesi DAIŞ çetesinin stratejik askeri karargahlarından bir yerdi. Çeteler sivillere karşı tüm eylemlerini buradaki karargahından organize ediyordu.

Şeddadê’ni özgürleştirilmesiyle çetelerin Musul ve Rakka yolları kesilmiş oldu. Yine çetelerin kendilerini finanse ettiği petrol ve tüpgaz şirketleri kurtarıldı.

Xabur’un Gazabı hamlemizi bölge halkının çağrısı üzerine başlattık, kurtarma hamlemizde de bölge halkı bizi büyük bir moralle karşıladı.

Son olarak direnişçi halkımıza ve tüm oluşumlara QSD olarak tüm topraklardan çeteleri temizleyinceye kadar direnişimiz devam edecek ve tüm halkımızın savunmasını üstleneceğiz.” (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Belediyesi temizlik işçileri maaşlarını düşürmek isteyen taşeron şirketi protesto etti

SONRAKİ HABER

Dink cinayetinin kayıp raporu ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...