21 Şubat 2016 18:46

Beşar Esad, İspanyol gazetesine konuştu: Türkiye askeri gelirse terörist muamelesi görür

Paylaş

İspanyol El Pais gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Esad, AKP Hükümeti’nin ve Suudi Arabistan’ın “kara harekatı” planlarına sert yanıt verdi: “Eğer asker gönderirlerse onlara teröristlere yaptığımız muameleyi yapacağız” dedi. 

İsviçre’nin Cenevre kentinden Montrö kentine taşınan ve 25 Şubat’ta yeniden başlaması beklenen Suriye görüşmeleri için gerisayım sürerken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad başkent Şam’da İspanya’nın en çok okunan gazetesi el Pais’in sorularını yanıtladı.

‘TÜRKİYE’NİN TERÖRE DESTEĞİ ÖNLENMELİ’

Esad, uzun süreli ateşkese hazır olduklarını söyledi ancak, şiddeti durdurulmasının birden fazla önemli faktöre bağlı olduğunu kaydetti. 

Öncelikle “terör örgütleri”nin ateşkesi kendi konumlarını ilerletmek için kullanmaması gerektiğini söyleyen Esad, “Diğer ülkelerin, özellikle Türkiye’nin terörist, silah veya her türlü lojistik destek yollamasının önüne geçilmeli” diye konuştu. 

Suriye’deki teröristleri 80’den fazla ülkenin farklı yollarla desteklediğini belirten Esad, Suriye ordusu ve Kürt güçlerin Türkiye ile teröristler arasındaki yolları kapatmaya çalıştığını, Türkiye’nin Kürtleri bu yüzden bombaladığını savundu.

‘KARA HAREKATINA KARŞI ÜLKEMİZİ SAVUNURUZ’

AKP Hükümeti ve Suudi Arabistan yönetiminin “kara harekatı” planlarını da yorumlayan Esad, “IŞİD’le mücadele bir bahane. Eğer asker gönderirlerse onlara teröristlere yaptığımız muameleyi yapacağız. Ülkemizi savunacağız. Aynıyla karşılık veririz. Suriye’ye ne politik ne de askeri olarak müdahalede bulunma hakları var. Bu uluslararası hukuku ihlal olur ve biz Suriye vatandaşlarına düşen savaşmak ve ülkemizi savunmaktır. Türkiye, Suriye’nin topraklarını bombaladı ve ondan önce de amacına ulaşmak için terörist gönderiyordu. Türkiye, baştan beri Suriye’deki olayların içinde” ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ben de onun kameramanıyım

SONRAKİ HABER

Hezarfen Ensemble Mark Andre’nin bestelerini yorumluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...