21 Şubat 2016 16:38

Suriye’de Şam ve Humus’ta intihar saldırılarında en az 126 kişi hayatını kaybetti

Paylaş

Suriye'de sabah saatlerinde Humus’ta 46 kişinin öldüğü patlamanın ardından Şam'da da 3 intihar saldırısı yapıldı. Saldırılarda en az 80 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. Ağır yaralıların da bulunduğu intihar saldırılarında ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Şii nüfusun yoğun yaşadığı başkent Şam'ın güneyinde bulunan Seyyide Zeyneb bölgesinde düzenlenen 3 ayrı intihar saldırılarında en az 80 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Seyyide Zeynep bölgesinin Rif mahallesinde 3 ayrı patlamaya bomba yüklü bir araçların neden olduğu aktarıldı. Başta 30 olarak açıklanan ölü sayısının 80'e yükseldiği patlamada, ağır yaralıların da bulunduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Aynı bölgede üç hafta önce de intihar eylemi gerçekleştirilmişti. Olayda 45 kişi ölmüş, 110 kişi de yaralanmıştı.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde de Suriye'nin Humus kentinde Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi kontrolündeki El-Zehra mahallesinde peş peşe düzenlenen bombalı saldırılarda, 46 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıyı ise IŞİD akşama doğru üstlendiğini duyurdu.

Aralık 2015'te Humus kentinde bulunan aynı bölgede iki farklı intihar saldırısı gerçekleşmiş ve IŞİD'in üstlendiği bu saldırılarda 55 kişi hayatını kaybetmişti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de 5 gazeteci gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Trabzonspor’un 7 kişi kaldığı maçta Galatasaray 2-1 kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...