21 Şubat 2016 15:15

Çiğli'de turnuvaya katılan gençler; "İnadına Barış" dedi

Paylaş

İzmir'de Çiğli Barış İstiyor İnsiyatifinin düzenlediği 'Barış İçin Birlik Turnuvası' ödül töreni Çiğli Belediyesi meclis solanunda gerçekleşti. Etkinliğe turnuvaya katılan gençlerin yanı sıra EMEP, KESK, TMMOB, Çiğli İşçi Kurultayı temsilcileri ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a katıldı.

Etkinlikte turnuvaya katılan takımlar adına söz alan Bulut Filik, barışı getirmek için turnuvanın yeterli olmadığını ama Çiğli'de Barış için bir adım attıkları söyleyerek, barışın gelmesi için daha çok emek harcamaları gerektiğini ifade etti. Barış için en ufak katkının bile önemli olduğuna vurgu yapan Filik, gençler olarak savaşa karşı barışı savunmaya her alanda devam edeceklerini söyledi.

Ödüllerin verildiği etkinlikte söz alan kurum temsilcilerinden Varto Der Başkanı Kenan Uzuner, Türkiye'nin içinden geçtiği şu günlerde gençlerin böyle bir turnuva yapmasının anlamlı olduğunu belirterek, barış için bir şeyler yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, İzmir'de son dönemlerde valiliğin her etkinliğe müdahale ettiğini ifade ederek, barış için biraraya gelmenin zorlaştırıldığını söyledi. Barış turnuvasının gençler için önemli bir etkinlik olduğunu belirten Seven, "Buradan bir takımın Diyarbakır'da bir amatör takımla dostluk maçı yapmasını öneriyorum" dedi. EMEP Çiğli İlçe Başkanı Hüseyin Özden, barış demenin zor olduğunu ama faşizme karşı inadına her alanda Barışı haykırmaya devem edeceklerini söyledi.

Etkinlik Ahura Ritim Topluluğunun müzik dinletisi ile sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’den Cerattepe direnişine ses var

SONRAKİ HABER

İzmir Valiliğinden emniyete 1 haftalık özel arama izni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...