21 Şubat 2016 15:13

Kocaeli’den Cerattepe direnişine ses var

Paylaş

Cerattepe’de günlerdir süren altın madenine karşı direnişe bir seste Kocaeli’ de yaşayan Artvinlilerden geldi. 

Kocaeli Artvin İl ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin çağrısıyla, Artvin Cerattepe’de yaşanan direnişe destek eylemi düzenlendi. İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Artvin Cerattepe’de yaşanan direnişe destek vermek amacıyla horon teperek Artvin halkının yalnız olmadığını ifade etti. 

Burada konuşan ve bir dönem Artvin Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Selman Nuri Karamert, “İşin ilginci yer teslimi yapılmayan şirket için yasal haklarını kullanan Artvin halkına polis hunharca saldırıyor. Polis gaz ve sus sıkarak TOMA’lar ile vatandaşın üzerine yürüyor. Binlerce insan Artvin Valiliği önünde direniyor” şeklinde konuştu.

DERİNCE’DE BİR ARAYA GELDİLER

Öte yandan Derince Artvinliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise,  Cerattepe’de halkın tepkisine rağmen sürdürülen maden açma çalışmalarına tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Derince Kadırga Mevkii piknik alanında bir araya gelen dernek üyeleri horonlar ve sloganlar eşliğinde açıklamalarını gerçekleştirdi. 

Yapılan açıklamada “Kardeşlerimiz, dedelerimiz nenelerimiz günlerdir Artvin’de doğayı koruma mücadelesi veriyor ve biz de buradan Artvin’e Cerattepe’ye yüreğimizi, memleket sevgimizi gönderiyoruz. Ya mücadeleyi kazanacağız ya da Artvin’in cennetini kaybedeceğiz” ifadelerine yer verildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dikkat de çekeriz, düzeni de değiştiririz!

SONRAKİ HABER

Çiğli'de turnuvaya katılan gençler; "İnadına Barış" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...