18 Nisan 2012 13:16

3 kentte onlarca eve baskın; 62 gözaltı

Başta Bölge illeri olmak üzere bir çok kentte aralıksız süren gözaltı furyası bugün de hız kesmedi. Hakkari, Çukurca, Mardin, Derik, Nusaybin, Hizan, Kızıltepe ve Manisa’da çok sayıda ev basıldı, 62 kişi gözaltına alındı.Hakkari kent merkezinde bugün sabaha karşı yapılan eş zamanlı ev baskınlarında 9 kişi

3 kentte onlarca eve baskın; 62 gözaltı
Paylaş

Başta Bölge illeri olmak üzere bir çok kentte aralıksız süren gözaltı furyası bugün de hız kesmedi. Hakkari, Çukurca, Mardin, Derik, Nusaybin, Hizan, Kızıltepe ve Manisa’da çok sayıda ev basıldı, 62 kişi gözaltına alındı.

Hakkari kent merkezinde bugün sabaha karşı yapılan eş zamanlı ev baskınlarında 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Zeynep Özkan’ın sağlık durumu ağırlaştığı için Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Aynı saatlerde Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile köylerine de özel harekat polislerince düzenlenen baskında 4 kişi gözaltına alındı. Kazan Vadisi’nde ise 19 Ekim 2011’de Çukurca’da gerçekleşen çatışmalarda PKK’lilere yardım ettikleri ileri sürülen 21 köylü gözaltına alındı.

Mardin’in Derik İlçesi’nde ise iki köye düzenlenen baskında aralarında BDP yöneticileri ve DTK üyelerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Nusabyin’de Gazi Paşa İlköğretim Okulu’na giden polisler de M.E.G., E.S., B.Ö. ve A.Ö. adlı çocukları gözaltına aldı. Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan da bugün gözaltına alınanlar arasında. Bitlis’in Hizan İlçesi’ne bağlı Yolbilen Köyü’ne askerler tarafından yapılan baskında da Mehmet Saki Altın adlı köylü gözaltına alındı. Manisa’nın Salihli İlçesi’nde de bir çok eve baskın düzenlendi. Aralarında BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Annan planını çökertmek istiyorlar

SONRAKİ HABER

Pertek’in bitmeyen köprü çilesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...