21 Şubat 2016 12:52

Artvin'de saldırıya büyük öfke: Siz Cengiz'in polisisiniz

Paylaş

Artvin Devlet Hastanesi önüne gelen binlerce yurttaşa polisin saldırmasının ardından çıkan çatışma sona erdi. Şehri gaza boğan ve çok sayıda yurttaşı yaralayan polislere, "Siz Cengiz'in polisisiniz, Cengiz sizi satın almış" denilerek tepki gösterildi. Gazetecilerin de hedef alındığı saldırılarda iki bacağı kırılan HDP'li yönetici ameliyata alındı.

Artvin'de merkezde kurulan direniş çadırı önünde toplanan binlerce yurttaşın "Bu inşaat yasal değildir" belgesini taşıyan kadınların öncülüğünde Cerattepe'ye doğru yürüyüşüne polis saldırdı. Artvin Devlet Hastanesi önüne gelindiğinde kadınlar yere yatırılarak darp edilirken, mezarlığa konuşlanan polisler ise şehrin dört bir yanını gaza boğarak plastik mermilerle yurttaşlara saldırdı.

'SİZ CENGİZ'İN POLİSİSİNİZ'

Polisler yurttaşlara saldırırken, çatışmalar sırasında gaz bombası ve tazyikli sudan birçok evin bahçesi zarar gördü. Yüz kişinin mahsur kaldığı eve de gaz kapsülü attı. Yoğun gaz kapsülü ve biber gazıyla yapılan saldırılara yurttaşların saatlerce direnmesinin ardından, sokaklara kadar süren çatışmalar sona erdi. Kapatılan yolda oturma eylemi yapan yurttaşlar, "Siz Cengiz'in polisisiniz, Cengiz sizi satın almış" diyerek polise tepki gösterdi. Aynı zamanda mezarlığın içinde konuşlanarak evlere, hastaneye ve sokaklara gaz bombası atılmasına da tepki gösterildi.

Valiliğin önüne giden binlerce yurttaş, şehir merkezinde protesto eylemlerini sürdürüyor. İleriki günlerde eylem ve etkinlikler için ise Yeşil Artvin Derneği'nde toplanıldı.

GAZETECİLER HEDEF ALINDI

Yoğun saldırılarda Kadınların Postası editörü Pınar Erdoğan, başına kalkanla vurulması sonucu yaralandı. BirGün gazetesi muhabiri Burcu Cansu da hedef gözetilerek atılan gaz kapsülünden etkilenerek hastaneye kaldırıldı. JINHA muhabiri Habibe Eren de bariyerlerden yuvarlandı. Saldırıda yurttaşların bir kısmı astım krizine girerken, çok sayıda yurttaş yaralandı.

ZEYNO BAYRAMOĞLU AMELİYATA ALINDI

Kendisi de Artvinli olan ve saldırılarda iki bacağı kırılan HDP Ankara İl Örgütü'nden Zeyno Bayramoğlu ise ameliyata alındı. Hastane önünde yaşanan gazlı saldırıdan hastalar da etkilenirken, çalışanlardan birinin plastik mermi ile gözünden yaralandığı bildirildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li Karaaslan Cerattepe’de direnenlerle ilgili 'Hukuk önünde hesap verecekler' dedi

SONRAKİ HABER

Direniş sloganlarının atıldığı Amedspor - Eyüpspor maçı berabere bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...